DR. ALİ FAZIL KASAP: “MURAT DAĞI İÇİN 19 AĞUSTOS’TA GEDİZ KARAAĞAÇ KÖYÜNDEYİZ!”

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, Kazdağları'ndan sonra Murat Dağı'nın da altın madeni arama projelerine açılacağını belirterek, “Murat Dağı’nı altın madenine kurban etmeyeceğiz” dedi.

Vekil Haberleri 15.08.2019, 13:45
DR. ALİ FAZIL KASAP: “MURAT DAĞI İÇİN 19 AĞUSTOS’TA GEDİZ KARAAĞAÇ KÖYÜNDEYİZ!”

Kasap, Kütahya’nın Gediz İlçesinde yer alan ve Gediz Havzası için büyük bir öneme sahip olan Murat Dağı’nda Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın yeğeni Bahattin Özal'ın sahibi olduğu Odaş Enerji'ye bağlı Anadolu Export Maden şirketi tarafından yapılması planlanan altın madeni çıkarılması işinin 08.05.2019 tarihinde Çevresel Etki Değerlendirmesi “ÇED” olumlu kararı verilerek onaylandığını belirterek, bu karara göz yumulursa Gediz havzasının yok olacağını söyledi.

 

Kasap, Murat Dağı'nda altın madeni projesine verilen ÇED olumlu raporunun ardından yürütmenin durdurulması için 60'a yakın kurum ve kişinin dava açtığını ve ilgili dava kapsamında bilirkişinin, 19 Ağustos tarihinde bölgeye keşfe geleceğini hatırlatarak, tüm doğa savunucularını 19 Ağustos tarihinde Murat Dağı’na çağırdı.

 

Murat Dağı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yazılı soru önergesi verdiğini ancak hala cevap alamadığını belirten Kasap şöyle dedi:

 

“Murat Dağı’nda siyanürle altın madeni çıkarılması gibi bir kararı kabul etmemiz mümkün değil. Gediz Havzasının geleceğinin yok edilmesine izin vermeyeceğiz. Murat Dağı’nda gerçekleşen termal turizmin yok olmasına, bölgede yaşayan insanların sağlığının bozulmasına, çevremizin kirlenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bu amaçla Murat Dağı'nın altın madenine açılmaması için yürütmenin durdurulması amacıyla 19 Ağustos tarihinde bilirkişi bölgeye keşfe gelecek! 19 Ağustos'ta tüm doğa savunucularını Gediz Karaağaç köyüne bekliyorum.”

 

Yorumlar (0)