DİYANET İŞLERİ BAŞKANININ MISIRLIOĞLU ZİYARETİ MECLİS GÜNDEMİNDE

10 Kasım’ın hemen öncesinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Atatürk’e hakaret eden Kadir Mısırlıoğlu ziyareti Meclis Gündeminde taşındı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede “Diyanet İşleri Başkanı eğer açıklandığı gibi ‘insani duygularla’ gittiyse neden Başkanlığı temsil eden sarık ve cübbeyi çıkarmamıştır? Diyanet İşleri Başkanlığını kuran Atatürk’e hakaret eden kişiyi tam da Atatürk’ün anıldığı günde ziyaret eden Ali Erbaş görevden alınacak mıdır?” diye sordu.

Vekil Haberleri 12.11.2018, 12:18 12.11.2018, 12:18
DİYANET İŞLERİ BAŞKANININ MISIRLIOĞLU ZİYARETİ MECLİS GÜNDEMİNDE

Antmen önergesinde, Atatürk’ün bağımsız yaşamın, çağdaşlığın, kurtuluşun, ilericiliğin, laikliğin, özgürlüğün ve bilimselliğin sembolü olduğunu belirterek “Mustafa Kemal Atatürk bütün ülkemizin ortak değeridir. Atatürk demek Türkiye demek, bütün bir halk ve toplumun kendisi demektir. Atatürk demek geçmiş, şimdi ve gelecek demek; bütün ilerici kuşaklar demektir. O nedenle Atatürk’e yapılan her türlü saldırı aynı zamanda laikliğe, demokrasiye, çağdaşlığa, halkın egemenliğine, Cumhuriyete, özgürlüğe ve Türkiye’ye de yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Kadir Mısırlıoğlu’nun Alevilere, ilericilere ve aydınlara ağır hakaretleri ile bilinen sözde bir tarihçi olduğunu kaydeden CHP’li Vekil “Bu kişi aynı zamanda '10 Kasım’da kenefe gidin' 'Atatürk’le zerre muhabbetti olan cenazeme gelmesin' ve 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyen ve kamuoyunun vicdanını yaralayarak tepkisini de çeken bir şahıstır. Bu ülkenin en büyük ortak değerine, Atatürk’e her fırsatta saldıran bu kişi, Atatürk’ü andığımız, yas tuttuğumuz gün olan 10 Kasım’ın hemen öncesinde, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından ziyaret edilmiştir. Bu ziyaret toplumun tüm kesimlerince tepki çekmiş bunun üzerine de Diyanet İşleri Başkanlığı bir açıklama yapmak zorunda kalarak ‘İnsani bir ziyaretti’ ifadelerini kullanmıştır” dedi.

 

Alpay Antmen’in önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

 

– Atatürk’e hakaret eden bu kişiyi ziyaret hangi amaçla yapılmıştır? Tam da 10 Kasım’a denk gelecek şekilde ziyaret fotoğraflarının paylaşılmasıyla ne amaçlanmaktadır?

 

– Diyanet İşleri Başkanı eğer açıklandığı gibi ‘insani duygularla’ gittiyse neden Başkanlığı temsil eden sarık ve cübbeyi çıkarmamıştır? Neden o ziyarete Diyanet İşleri Başkanlığının tahsis ettiği makam araçlarıyla gitmiştir?

 

– Diyanet İşleri Başkanlığını kuran Atatürk’e hakaret eden kişiyi tam da Atatürk’ün anıldığı günde ziyaret eden Ali Erbaş görevden alınacak mıdır?

 

–Bütün halkın vergileriyle 10 milyardan fazla bütçe alan Diyanet İşleri Başkanı ülkeyi neden kutuplaştırmaktadır neden ülkenin ortak değerine saldıran bir kişiyi tepki çekeceğini bilmesine rağmen ziyaret etmiştir?

 

– Ezanın bu topraklarda özgürce okunmasının en büyük nedeni olan Atatürk, 10 Kasım’da camilerde neden anılmamıştır?

Yorumlar (0)