CUMHURİYETİN GÜVENCESİ KADINLARIMIZ, KADINLARIMIZIN GÜVENCESİ CUMHURİYETTİR

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, “Daha adil ve daha yaşanılabilir bir dünya istiyorsak, kadın erkek eşitliğine karşı engellerle ve cinsiyet ayrımcılığıyla mücadele etmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün kazandırdığı Cumhuriyet devrimleri bu mücadelenin pusulasıdır” dedi.

Vekil Haberleri 06.03.2020, 13:28
CUMHURİYETİN GÜVENCESİ KADINLARIMIZ, KADINLARIMIZIN GÜVENCESİ CUMHURİYETTİR

CHP’li Ahmet Akın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve demokrasisinin güvencesinin kadınlar olduğunu, kadınların da güvencesinin Cumhuriyet devrimleri olduğunu söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün "Şuna inanmak lâzımdır ki, dünya yüzünde gördüğünüz her şey kadının eseridir" sözlerini hatırlatan Ahmet Akın açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Tarihimiz Anadolu kadınlarının kahramanlıkları ile doludur. Özgürlük ve bağımsızlık mücadelemize inanan kadınlarımız Kurtuluş Savaşında Mustafa Kemal’in liderliğinde cephede savaşmış, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda da çağdaş Türkiye’yi inşaa etmiştir. Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en büyük teminatı kadınlarımız bugün için kazanımlarından bir adım dahi geri adım atmaksızın siyasal ve toplumsal mücadelelerini kararlılıkla sürdürmektedirler. Mustafa Kemal Atatürk’ün kazandırdığı Cumhuriyet devrimleri bu mücadelenin pusulasıdır. Kadınlarımız, bugün sadece cinsiyet ayrımcılığına maruz bırakılmıyor. Kadınlarımız şiddet, cinayet ve yoksulluk karşısında savunmasız bırakılıyor. Daha adil ve daha yaşanılabilir bir dünya istiyorsak, kadın erkek eşitliğine karşı engellerle mücadele etmemiz gerektiği en net haliyle ortadadır.

Evde, çalışma hayatında, tarlada, fabrikada yaşamın bütün zorluklarına göğüs geren kadınlarımız artık ağır bedeller ödememelidir. Ülkemizde, kadına yönelik şiddet, kadın emeği sömürüsü, kadın yoksulluğu, kadın işsizliği, çocuk gelinler ve okula gönderilmeyen kız çocukları, kadını yok sayan politikalardan derhal vazgeçilmelidir.

8 Mart, tüm dünya kadınlarının eşitlik, özgürlük ve dayanışma içinde toplumsal hayatta hak ettikleri konuma gelme mücadelesinin simgesidir. 163 yıl önce 8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü olarak ilan edilmesinin koşullarını neredeyse aratmayan koşulların bulunduğu ülkemizde, 8 Mart’ı kadınlarımızla birlikte el ele, gönül gönüle, kadınlarımızın özgürlüklerini kazanana kadar mücadele edeceğimize söz vererek kutluyorum.”

Yorumlar (0)