CUMHURBAŞKANLIĞI POLİTİKA KURULU ÜYELERİ MAL BİLDİRİMİNDE BULUNDU MU?

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde oluşturulan Politika Kurulları’nı meclis gündemine taşıdı. Sezgin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergede, Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 ayrı kurula atanan üyelerle, Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanı başdanışmanları arasındaki görev ve sorumlulukların nasıl paylaşılacağının açıklanmasını talep etti.

Vekil Haberleri 25.10.2018, 12:12 25.10.2018, 12:12
CUMHURBAŞKANLIĞI POLİTİKA KURULU ÜYELERİ MAL BİLDİRİMİNDE BULUNDU MU?

Aydın Milletvekili Sezgin, Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 ayrı kurula toplam 76 kişi atandığının altını çizerek, Bakanlar Kurulu, Politika Kurulları ve Cumhurbaşkanı başdanışmanları arasındaki karar alma ve istişare sürecinin nasıl yürütüleceğinin ve aralarındaki koordinasyonun nasıl sağlanacağının aydınlatılması gerektiğini belirtti.

 

Politika kurullarının oluşturulması nedeniyle, bu alanlarla ilgili çalışan bakanlıkların karar alma sürecinden dışlanacağını vurgulayan Sezgin, bakanlıkların yalnızca icracı duruma getirilmesinin mi amaçlandığını sordu.

 

Aydın Sezgin ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 71. Maddesine göre kamu hizmetine girenlerin mal bildiriminde bulunmaları gerektiğini hatırlatarak, politika kurullarına atanan kişilerin göreve başlamadan önce malvarlığı bildiriminde bulunup bulunmadığının da kamuoyuyla paylaşılmasını talep etti.

 

10.07.2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nde, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı ile ilgili yeni düzenlemeler getirilmişti. Bu kararname kapsamında, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde 9 farklı Politika Kurulu oluşturulmuştu.

 

09.10.2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı doğrultusunda, Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 ayrı kurula toplam 76 kişi atanmıştı.

 

Kurul üyeleri arasında Doç. Dr. İbrahim Kalın, İlnur Çevik, Prof. Dr. Burhan Kuzu, Alev Alatlı, Prof. Dr. İskender Pala, Murat Bardakçı, Orhan Gencebay ve Hülya Koçyiğit gibi kamuoyunun yakından tanıdığı isimler de bulunuyor.

Yorumlar (0)