'Corona Günleri'nde Medyaya Baskı Sürüyor

Yarkadaş: "Mart ayında, 9 gazeteci gözaltına alındı, 9 gazeteci tutuklandı, 27 gazeteci de hakim karşısına çıktı."

Vekil Haberleri 31.03.2020, 13:31 31.03.2020, 13:33
'Corona Günleri'nde Medyaya Baskı Sürüyor

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, "Medya çalışanları bir yandan Corona'dan korunmaya bir yandan ise mesleğini yapmaya çalışıyor. Ancak iktidar baskısı yüzünden gazetecilik yapmak daha da zorlaşıyor" dedi.

Her ay düzenli olarak medyada yaşanan hak ihlallerini raporlaştıran CHP 26. Dönem Milletvekili - Gazeteci Barış Yarkadaş, 2020 yılının Mart ayına ilişkin verileri de açıkladı.  Raporunu "CoronaVirüs'e yakalanan tüm medya mensuplarına" ithaf ettiğini belirten Yarkadaş, "Herkesin bu beladan bir an önce kurtulmasını diliyorum" dedi. CoronaVirüs \ Covid-19 salgınının haber alma hakkını zorlaştırdığını belirten Yarkadaş, "Gazetecilerin bilgiye erişim imkanı çok kısıtlı. Resmî kaynakların şeffaf olması gerekiyor" ifadesini kullandı.  Gazetecilere yönelik baskının sürdüğünü de dile getiren Yarkadaş, Mart ayının tablosunu şöyle özetledi:

"9 gazeteci tutuklandı, 9 gazeteci gözaltına alındı, 27 gazeteci hakim karşısına çıktı. 2 gazeteci 3 yıl 7 ay 22 gün hapis cezası aldı, 1 internet sitesi erişime engellendi, 3 tv kanalına para cezası verildi. 3 gazeteciye soruşturma açıldı, 3 gazeteci ifade verdi. 2 gazeteciye 4 bin 150 lira para cezası verildi.  2 gazeteci işten çıkarıldı.''

Yorumlar (0)