banner773

CHP’Lİ YÜCEER: “ESNAF SATTIĞI MALIN YERİNE YENİSİNİ KOYAMIYOR”

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ’da çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Tekirdağ Muratlı’da esnaf, sanayiciler ve çiftçileri ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinleyen Dr. Yüceer’e ziyaretlerinde CHP Muratlı İlçe Başkanı Sedat Gürler ve ilçe örgütü eşlik etti.

Vekil Haberleri 12.02.2022, 11:34
CHP’Lİ YÜCEER: “ESNAF SATTIĞI MALIN YERİNE YENİSİNİ KOYAMIYOR”

Meclis çalışmalarına verilen arayla birlikte Tekirdağ’da saha çalışmalarına devam eden Dr. Candan Yüceer, 11 Şubat Cuma günü CHP Muratlı İlçe Başkanlığı’nı, Muratlı Belediyesi’ni, Muratlı Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği’ni, Muratlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni, Muratlı Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi ve Muratlı’da sanayi esnafını ziyaret etti. Dr. Yüceer ayrıca Muratlı'da hayatını kaybeden Salih Aras'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

ÇİFTÇİ’NİN PROBLEMİ ÇÖZÜLMEDEN TÜRKİYENİN PROBLEMLERİ ÇÖZÜLMEZ

Meclisin çalışmalarına ara vermesini fırsat görerek Tekirdağ’da çalışmalarını aralıksız sürdüren Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, 11 Şubat Cuma günü Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe’yi makamında ziyaret etti. Tüm CHP Belediyeleri gibi Muratlı Belediyesi’nin de Sosyal Belediyecilik anlayışıyla halka hizmet verdiğini vurgulayan Dr. Yüceer, Başkan Nebi Tepe’ye çalışmalarında başarılar diledi. Daha sonra, Muratlı’da Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği Başkanı İmdat Altıntaş ve çiftçilerle bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinleyen Dr. Yüceer, “Çiftçi yıllardır perişandı. Tohum zamlı, gübre zamlı, mazota her hafta zam geliyor. Traktörü hacizli, çiftçi borçlu, Türkiye aç. Çiftçilerimizin sorunları çözülmeden ülkemizin diğer problemlerini çözmek imkansız” ifadelerini kullandı.

ESNAF’I FATURALAR ÇARPTI

Muratlı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Özyürek’i ziyaret eden Dr. Yüceer, ardından Muratlı Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Hamit Şişmanla bir araya gelerek sorun ve talepleri dinledi. Sanayi esnafını tek tek ziyaret eden Dr.Yüceer pandemi süresince hayatta kalmaya çalışan esnafın süreci tam atlattık derken AKP iktidarının doğalgaza ve elektriğe yaptığı zamlarla çarpıldığını ifade ederek şu şekilde konuştu:

“Elektrik ve Doğalgaz zamlarının ardından esnafın maliyetleri en az 2 kat arttı. Kiralarda ayrıca çok yükseldi. Dükkanını kiraya veren mal sahipleri kira bedellerinin çok düşük olduğunu dile getiriyor. Kiracılar ise şu an ki fiyatları bile ödemekte zorlanıyor. Yedek parça fiyatları Dolar’a bağlı, Euro’ya bağlı deniliyordu ki yedek parçanın yüzde 80’ni ithal ediliyor. Kur farkından dolayı yedek parça fiyatları yüzde 200, yüzde 300 arttı. Esnafın satılan bir ürünün yerine yenisini koyma şansı neredeyse sıfır, satılan ürün yerine alınan ürünlerde eksik çok fazla. Her şeyin düzeni bozuldu. Esnaf gün sonunda evine dönerken zarar yazıyor. Esnaf sigorta prim giderleri, artan maliyetler, alım gücünün düşmesi gibi birçok sıkıntıyla karşı karşıyayken elektrik zamları ile deyim yerindeyse şoka girdi. Hangi kapıyı çalsak elimize bir fatura uzatıyorlar. Faturalar kabarık, dertler büyük. Artık vatandaşın sabrı tükendi. Herkesin dilinde aynı dertler, aynı sözler var. Şu an ki ekonomik sorunlar siyasetin çok çok üstünde. Tüm siyasetçiler olarak kendimize çeki düzen vermeliyiz bu milleti refaha kavuşturmalıyız. Zamlar derhal geri çekilmeli ve biran önce sandık seçmenin önüne getirilmeli.”

Yorumlar (0)