CHP'Lİ YILMAZKAYA:SURİYELİ BİR MÜLTECİ TÜRKİYE'DE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLABİLİR!

Yılmazkaya, 8 yıldır Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapan Türkiye'de doğan Suriyeli bebek sayısının 400 binin üzerinde olduğunu, bu sayının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize’nin nüfusundan bile fazla olduğunu dile getirdi.

Vekil Haberleri 13.02.2019, 14:12 13.02.2019, 14:12
CHP'Lİ YILMAZKAYA:SURİYELİ BİR MÜLTECİ TÜRKİYE'DE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLABİLİR!

Sivas’ın 5,5 katı Rize’nin 10 katı Bayburt’un 45 katından fazla!

“Kentimizde o kadar çok Suriyeli var ki, Suriyelilerden biri Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olsa kazanır” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, Antep, Urfa, Hatay ve Kilis’teki Suriyeli sayısının bu illerin asayişi ve düzenini bozduğunu, bunun tek sorumlusunu ise AKP İktidarı olduğunu söyledi.

Yılmazkaya, 8 yıldır Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapan Türkiye'de doğan Suriyeli bebek sayısının 400 binin üzerinde olduğunu, bu sayının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize’nin nüfusundan bile fazla olduğunu dile getirdi.

Mülteci konusuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunana Yılmazkaya, “AKP’nin Türkiye’ye gelen Suriyelilerin büyük bir bölümünü, Antep, Urfa, Hatay ve Kilis gölgesine yerleştirerek bu illerdeki bütün düzeni ve yapıyı bozduğunu” dile getirdi.

Bu illerdeki Suriyeli nüfus yoğunluğunun belediye başkanı ve ya milletvekili çıkaracak düzeyde olduğunu belirten Yılmazkaya, “birçok ilden fazla nüfussa sahip Suriyeli sayısı Sivas’ın 5,5 katı, Kars’ın 12 katı, Bayburt’un 45 katından fazla.

Türkiye’nin en büyük illerinden İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra 4. Büyük il nüfusuna sahip olan Suriyeli mülteci sayısı yoğunlukta olduğu Gaziantep, Hatay, Urfa ve Kilis illerinde vatandaşın huzurunu kaçırmakta, kentin yapısını bozmakta, sosyal, çevresel, ekonomik, eğitim, alt yapı ve sağlık alanında büyük sorunlar yaratmaktadır.

Başta İstanbul olmak üzere birçok kentte asayişi bozan Suriyeliler’in Gaziantep, Hatay, Urfa ve Kilis illerine gönderilmesi bölgemizde ciddi anlamda asayiş sorunu yaratmaktadır” diyen Yılmazkaya, “Kentimizde güvenlik açısından her türlü endişe ve tehlike arz eden mültecilerin süratle kent dışına çıkarılması ve Türkiye’den sınır dışı edilmesi gerekmektedir” dedi. 

Bölgede artan Suriyeli sayısının yanı sıra Ülkemizde dünyaya gelen Suriyeli bebeklerin Türk Vatandaşlığına geçmesinin ileride birçok soruna neden olacağını beliren Yılmazkaya, AKP İktidarını uyardı.

Türkiye’de kayıtlı Suriyeli mülteci sayısının 3.7 milyon dolayında olduğunu, kayıt dışı mülteci sayısının çok daha yüksek olduğunu belirten Yılmazkaya 8 yıldır Suriyeli mültecilere ev sahipliği yapan Türkiye'de doğan Suriyeli bebek sayısının da 400 binin üzerinde olduğunu, bu sayının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi Rize’nin nüfusundan bile fazla olduğunu dile getirdi.

CHP’li Vekil Suriyeli mültecilerle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Sayıları 4 milyonu bulan Suriyeli sığınmacılarla ilgili özellikle sınır bölgemizde yaşanan nüfus patlaması, bu bölgedeki kentlerin gelecekteki 10-15 yıllık plan ve öngörülerini etkilediği gibi güvenlik başta olmak üzere sosyal, çevresel, ekonomik, eğitim, alt yapı ve sağlık gibi birçok  sorunu beraberinde getirmektedir. Siyasi İktidar “bu gün var yarın yok” ama yaptığı yanlışlarını bedelini bu halk ödüyor. AKP İktidarını ülkenin geleceği adına daha duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Yorumlar (0)