banner758

CHP'li Yılmazkaya: Çanakkale Milli Birliğin İnancın ve Azmin Zaferidir!

“Çanakkale Savaşları, bir milletin yazgısını ve tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı ve vatanı için kahramanlığını, cesaretini, onurlu direnişini gösteren tarihimizin en önemli destansı zaferidir. Bu zafer Türkü-Kürdü, Alevisi-Sünnisi, Lazı-Çerkezi hepimizin zaferidir. ”

Vekil Haberleri 17.03.2019, 15:46 17.03.2019, 15:46
CHP'li Yılmazkaya: Çanakkale Milli Birliğin İnancın ve Azmin Zaferidir!

CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya 18 Mart Çanakkale Zaferinin yıldönümünde yayımladığı mesajda; Çanakkale’de vatan topraklarını işgal etmek isteyen emperyalist güçlere karşı Türkü-Kürdü, Alevisi-Sünnisi, Lazı-Çerkezi, Anadolu’nun bir ucundan diğer ucuna aynı vatan için birlikte mücadele vermiş bir milletiz bizifadelerini kullandı.

“Çanakkale milli birliğin, inancın ve azmin zaferidir!” diyen Yılmazkaya, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 104. yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Cephe de verdiğimiz 57 bin şehit ve on binlerce gazi ile Çanakkale Zaferimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sürecinde bir dönüm noktası ve Birinci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştiren, tarihe  “Çanakkale Geçilmez” sözü ile yazılmış bir destandır. 70 bin düşman kuvvetinin öldüğü Çanakkale vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancının ve azmin zaferidir.

Birinci Dünya Savaşı'nın en kritik aşamalarından Çanakkale Savaşları, siyasal ve askeri sonuçlarıyla, Milletimizin yazgısını ve de tarihin akışını değiştirmiştir. 
Dünya, Çanakkale'de Milletimizin kahramanlığına, cesareti ve onurlu direnişine tanıklık etmiştir.

Ülkemizin önemli badireler atlattığı şu günlerde, birliğimizin ve beraberliğimizin tarihteki en büyük örneğidir Çanakkale Zaferi. Emperyalist güçlere, milli birlik ve beraberlik içinde “dur” denilen bir zaferin 104’üncü yılını kutluyor. 18 Mart’ın yıldönümünde, Şehitler Günü’nde bu vatan için gözünü kırpmadan canını veren kahramanlarımızı bir kez daha minnetle anıyoruz.  

Çanakkale Savaşları, bir milletin yazgısını ve tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı ve vatanı için kahramanlığını, cesaretini, onurlu direnişini gösteren tarihimizin en önemli destansı zaferidir. 18 Mart 1915'te kazanılan Deniz Zaferi, Çanakkale'yi denizden geçmeyi planlayan emperyalist güçlerin hüsranıyla sonuçlanmış, bu zafer askerlerimize, milletimize büyük güç ve moral vermiş, direniş gücünü artırmıştır. Kahraman halkımızın elinde avucunda olmadan, yoktan var ettikleri imkanlarla dünyanın büyük güçlerini denizde bozguna uğratması, 25 Nisan 1915'te başlayan kara savaşlarında da zafere ulaşılmasının yolunu açmıştır.

Çanakkale Cephesi'nin komutanı Mustafa Kemal Atatürk’ün dehasıyla birleşen halkın bağımsızlık ve vatan sevgisi, birlik ve beraberliği üstün bir başarıya ulaşmış, laik, demokratik, çağdaş ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına kadar uzanan onurlu bir süreci başlatmıştır.

Milli bütünlüğümüze zarar verecek söylem ve eylemler asla amacına ulaşamayacaktır. Ortak tarihimizi ve kültürel değerlerimizi vurgulamak yerine yapay ayrılıklar yaratmaya çalışanlar tarihin tozlu ve kara sayfalarında kaybolacaklardır. Milletimiz, şehitlerine verdiği şeref sözünün her zaman arkasında durarak tüm güçlüklerin üstesinden gelecektir. 

Milletimiz şehitlerinin özverilerini hiçbir zaman unutmayacaktır. Birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz her zaman gönlümüzde yaşayacaktır. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Yüce Atatürk başta olmak üzere, yaşamını ülkesine adayan tüm kahramanlarımıza, yurdunu canından üstün bilen şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz minnet duyuyor, en değerli varlıklarımız şehitlerimizi saygı, rahmet ve gönül borcuyla anıyorum…”

Yorumlar (0)