CHP'Lİ YILDIRIM KAYA:TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDA İZMİR'İN ESİNTİLERİNİ HİSSEDİYORUM

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya seçim çalışmaları kapsamında İzmir’de düzenlenen Yerel Yönetimlerde Spor Politikaları Konferansı’na konuşmacı olarak katıldı. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa, İzmir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il ve ilçe yöneticileri de dinleyiciler arasında yerini aldı.

Vekil Haberleri 12.03.2019, 14:12 12.03.2019, 14:12
CHP'Lİ YILDIRIM KAYA:TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDA İZMİR'İN ESİNTİLERİNİ HİSSEDİYORUM

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya seçim çalışmaları kapsamında İzmir’de düzenlenen Yerel Yönetimlerde Spor Politikaları Konferansı’na konuşmacı olarak katıldı. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansa, İzmir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, il ve ilçe yöneticileri de dinleyiciler arasında yerini aldı.

Sözlerine, “Dün Elazığ ve Tunceli’deydim, sizlere kucak dolusu selam getirdim. Türkiye’nin dört bir yanını dolaşıyorum, her yerde İzmir’in esintilerini hissediyorum” diye başlayan Yıldırım Kaya,  “İzmir’de dümenin başındayız. Ankara'da, İstanbul'da, Antalya'da, Bursa'da, Adana'da, Mersin'de, Kırşehir'de, Eğazığ'da, Tunceli’de… Türkiye'de dümenin başına geçiyoruz! Her yerde çiçekler açmış baharı müjdeliyor!” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ezan çıkışına sert tepki gösteren Kaya, “Her seçim döneminde dini değerleri kullanmak için bir oyun tezgahlıyor. ‘Geziciler camide içki içti’, ‘Kabataş’ta başörtülü kadının ve bebeğinin darp edilip üzerine işendiği’ yalanları hala hafızlarımızda canlılığını korurken, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan şimdi de ezanı kullanmak istiyor.” İfadelerini kullandı.

Kaya, “Siyasetçilerin dini değerlere saygılı olması, eşit mesafede durması ve siyasi çıkarları için kullanmaması gerekir. Kimsenin bu ülkenin dini değerlerini siyasi çıkarları için kullanmasına izin vermeyiz. Hangi inançtan olursak olalım, birbirimize saygı duyacağız, Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit vatandaşları olarak kol kola omuz omuza kardeşçe yaşayacağız.” dedi.

“Kaybedeceklerini gördükleri için her geçen gün biraz daha kendilerini kaybediyorlar.” Diyen Kaya  AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i tehdit etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kime saldıracağını şaşırdı. Önce İstanbul Milletvekilimiz Sezgin Tanrıkulu’yu hedef gösterdi, şimdi de 6 yaşındaki çocukları terörist ilan etti. “ dedi.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Süleyman Soylu’ya seslenen Kaya, “Biz de buradan AKP Genel Başkanını ve İçişleri Bakanını, oturdukları koltuğun sorumluğunu yerine getirmeye ve şuura davet ediyoruz.” dedi.

Kaya, “Biz bu oyunlara gelmedik, gelmeyeceğiz, hiçbir ayrım yapmadan; sabırla, sevgiyle, hoşgörüyle halkımızı kucaklamaya devam edeceğiz.” yedi.

CHP Yerel Yönetimler spor politikalarını da anlatan Kaya, “CHP Spor Kurulu olarak, spora dair politikalarımızı belirlemek için uzun zamandan beri Türkiye’nin dört bir yanında örgütlenme çalışmalarımızı yürütüyoruz, toplantılarımızı yapıyoruz. 31 Mart’tan sonra da CHP’nin spor politikalarını hayata geçirmek için, yerel yönetimlerimizle işbirliği yaparak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Yerel yönetimlerin yapacağı spor alanındaki hizmetleri de sayan Kaya, “Kentlerimiz planlanırken mutlaka bisiklet yolları olacak. Parklarımız her yaştaki vatandaşımıza hizmet sunacak biçimde tasarlanacak. Kaldırımlarımız koşu yapmaya uygun ölçü ve nitelikte yapılacak. Kadınların spor yaparak sosyalleşmeleri için spor salonları ve merkezleri kurulacak Okul takımlarına destek verilecek, spor malzemesi sağlanacak. Amatör spor kulüplerine destek verilecek, özellikle de kadın ve engelli sporculara ve spor takımlarına öncelik verilecek. Jimnastik, buz pateni ve dans sporu, özel olarak desteklenip ve teşvik edilecek.   Cemaat ve tarikatların faaliyet alanına dönüşen izcilik faaliyetleri gerçek işlevine kavuşturulacak.  Folklor özel olarak desteklenip, geliştirilecek. Her belediyenin mutlaka bir folklor ekibi olacak. Satranç turnuvaları düzenlenecek. dedi.

 

“Futbol siyasilerin emrine girmiş durumda.” diyen Kaya, “AKP, federasyon seçimlerinden, maçlardaki hakem kararlarına kadar her şeye müdahale ediyor. İddaa ihalesi süreci de sporumuzun içine düşürüldüğü durumu gözler önüne sermesi bakımından büyük bir skandaldı. İhaleye giren federasyon başkanı, istifaya davet etmemize rağmen, ihaleyi alacağını garantilemeden koltuğunu bırakmadı.” İfadelerini kullandı.    

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın konuşması:

Değerli İzmirliler;  

Dün Elazığ ve Tunceli’deydim, sizlere kucak dolusu selam getirdim. Türkiye’nin dört bir yanını dolaşıyorum, her yerde İzmir’in esintilerini hissediyorum…  

İzmir’de dümenin başındayız…

Ankara'da, İstanbul'da, Antalya'da, Bursa'da, Adana'da, Mersin'de, Kırşehir'de, Eğazığ'da, Tunceli’de...

Türkiye'de dümenin başına geçiyoruz!

Her yerde çiçekler açmış baharı müjdeliyor!

 

HALKIMIZ BU OYUNLARA GELMEYECEK

AKP’nin halkı bölmek için son kurşununu sıktığı bir seçim sürecini yaşıyoruz. AKP ve MHP yerel yönetim seçimlerini, Türkiye’nin bekaa sorunu haline getirmek için elinden geleni ardına koymayan bir politika izliyor.

AKP bu uğurda, siyasetin dışında tutulması gereken dini değerleri de kullanmaktan çekinmiyor.  Her seçim döneminde dini değerleri kullanmak için bir oyun tezgahlıyor. “Geziciler camide içki içti”, “Kabataş’ta başörtülü kadının ve bebeğinin darp edilip üzerine işendiği” yalanları hala hafızlarımızda canlılığını korurken, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan şimdi de ezanı kullanmak istiyor. 

Siyasetçilerin dini değerlere saygılı olması, eşit mesafede durması ve siyasi çıkarları için kullanmaması gerekir. Kimsenin bu ülkenin dini değerlerini siyasi çıkarları için kullanmasına izin vermeyiz.

Hangi inançtan olursak olalım, birbirimize saygı duyacağız, Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit vatandaşları olarak kol kola omuz omuza kardeşçe yaşayacağız.

KAYBEDECEKLERİNİ GÖRDÜLER

Kaybedeceklerini gördükleri için her geçen gün biraz daha kendilerini kaybediyorlar.  AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i tehdit etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da kime saldıracağını şaşırdı. Önce İstanbul Milletvekilimiz Sezgin Tanrıkulu’yu hedef gösterdi, şimdi de 6 yaşındaki çocukları terörist ilan etti!

Biz de buradan AKP Genel Başkanını ve İçişleri Bakanını, oturdukları koltuğun sorumluğunu yerine getirmeye ve şuura davet ediyoruz! 

Bugün 12 Mart 2019… 12 Mart 1971 Muhtırasının üzerinden 48 yıl geçmiş, hala darbelerin zulüm ve baskısı altındayız.

12 Mart muhtırası, 12 Eylül darbesi, 15 Temmuz darbe girişimi ve 20 Temmuz sivil darbelerini yaşadık…  Türkiye’nin ilerlemesine büyük darbeler vuruldu, ancak bizler mücadele azmimizden zerre taviz vermedik.

Biz bu oyunlara gelmedik, gelmeyeceğiz, hiçbir ayrım yapmadan; sabırla, sevgiyle, hoşgörüyle halkımızı kucaklamaya devam edeceğiz.

Değerli şairimiz Adnan Yücel’in dediği gibi;

“bin kez budadılar körpe dallarımızı

bin kez kırdılar.

yine çiçekteyiz işte yine meyvedeyiz…

 

Çünkü #MartınSonuBahar  …

YEREL YÖNETİMLRİMİZİN SPOR POLİTİKASI: HERKES İÇİN HER YERDE HAREKET SAĞLIK SOSYALLEŞME

CHP Spor Kurulu olarak, spora dair politikalarımızı belirlemek için uzun zamandan beri Türkiye’nin dört bir yanında örgütlenme çalışmalarımızı yürütüyoruz, toplantılarımızı yapıyoruz. 31 Mart’tan sonra da CHP’nin spor politikalarını hayata geçirmek için, yerel yönetimlerimizle işbirliği yaparak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

 

 YEREL YÖNETİMLERDE SPOR

Kentlerimiz planlanırken mutlaka bisiklet yolları olacak   

Parklarımız her yaştaki vatandaşımıza hizmet sunacak biçimde tasarlanacak

Kaldırımlarımız koşu yapmaya uygun ölçü ve nitelikte yapılacak

 Kadınların spor yaparak sosyalleşmeleri için spor salonları ve merkezleri kurulacak

Okul takımlarına destek verilecek, spor malzemesi sağlanacak.

Amatör spor kulüplerine destek verilecek, özellikle de kadın ve engelli sporculara ve spor takımlarına öncelik verilecek.

Jimnastik, buz pateni ve dans sporu, özel olarak desteklenip ve teşvik edilecek. 

Cemaat ve tarikatların faaliyet alanına dönüşen izcilik faaliyetleri gerçek işlevine kavuşturulacak.

Folklor özel olarak desteklenip, geliştirilecek. Her belediyenin mutlaka bir folklor ekibi olacak.

Okullarla işbirliği yapılarak, spor turnuvaları ve yarışmalar düzenlenecek.  

Satranç turnuvaları düzenlenecek.

Güne sporla başlanması için parklarda sabah sporları yapılacak.

 

TÜRKİYE’DE SPOR HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL  

Okul çağında 25 milyon gencimiz olmasına rağmen, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı sporcu sayısı sadece 2 milyon. 2018 spor istatistiklerine göre, lisanslı sporcu sayısı 4.900 bin, bunların sadece 700 bini faal olarak spor yapıyor. Sporcu sayısı kağıt üstünde artarken, altyapı hizmetleri buna paralel olarak artmıyor. 2008 yılında her 156 sporcuya bir kulüp düşerken, bugün her 310 kişiye bir kulüp düşüyor.  

 Sporcu sayılarına baktığımızda İzmir Belediyesi tüm olanaksızlıklara rağmen, İstanbul'dan daha iyi durumda… İstanbul’da %4,3 olan sporcu oranı, İzmir'de %5

Futbol siyasilerin emrine girmiş durumda. AKP, federasyon seçimlerinden, maçlardaki hakem kararlarına kadar her şeye müdahale ediyor. İddaa ihalesi süreci de sporumuzun içine düşürüldüğü durumu gözler önüne sermesi bakımından büyük bir skandaldı. İhaleye giren federasyon başkanı, istifaya davet etmemize rağmen, ihaleyi alacağını garantilemeden koltuğunu bırakmadı.   

Futbol için çok büyük paralar harcanıyor, milyon dolarlık stadyumlar yapılıyor, anacak diğer spor branşlarına ayrılan bütçeler çok yetersiz.   Spor futboldan ibaret gören anlayışın değişmesi gerek.

Yıldırım Kaya

CHP Genel Başkan Yardımcısı

Ankara Milletvekili

 

12 Mart 2019/İzmir

Yorumlar (0)