CHP'Lİ YILDIRIM KAYA:MİLLİ EĞİTİM BAKANI İHALE YOLSUZLUĞUNU BİLİYOR MU ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Bugün sizlerle bir ihale yolsuzluğunu paylaşmak istiyorum. Basınımızda da “Suriyelileri taşıma ihalesinde iki milyonluk vurgun” başlığıyla yer alan iddialar gerçekten de akıl almaz bir yolsuzluk örneği…

Vekil Haberleri 28.02.2019, 14:41 28.02.2019, 14:41
CHP'Lİ YILDIRIM KAYA:MİLLİ EĞİTİM BAKANI İHALE YOLSUZLUĞUNU BİLİYOR MU ?

Bir ihbar mektubuyla ortaya çıkan olayda, İstanbul Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Suriyeli öğrencilerin taşıması ihalesinde, hiçbir Suriyeli öğrenciyi taşımayan “Yücel Turizm” adlı bir firmaya, iki milyon liralık ödeme yaptığı iddia edilmektedir. 

İhbar mektubunda ayrıca, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Kurt’un, Suriyeli öğrencilerin taşımalı eğitim gördüğü 47 okuldaki okul müdürlerine baskı yaparak, görevden almakla, öğretmenlik yaptırmamakla tehdit ederek; taşınmayan öğrencileri çizelgelerde taşınmış gibi gösterilmesini sağladığı da iddia edilmektedir. 

İhale yolsuzluğuna ilişkin inceleme yapan Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişlerinin de olayı kapattıkları, ayrıca Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne her yıl aynı müfettişlerin gönderildiği de iddialar arasında yer almaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişlerinin ve siyasilerin ihale yolsuzluğunu kapatmaya çalıştıklarına ilişkin bize de bazı ihbarlar ulaştı.

Konunun aydınlatılması için, Anayasamızın 98, TBMM İçtüzüğümüzün de 96 ve 99’uncu maddelerine dayanarak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bir soru önergesi verdik.

Soru önergemizde, Sayın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sorduğumuz soruları bir kez de buradan soruyorum…

  1. İstanbul Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki ihale yolsuzluğu iddiaları hakkında Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişleri tarafından bir inceleme yapılmış mıdır?
  2. İnceleme başlatılmış ise, ihale yolsuzluğu doğru mudur?
  3. Okul müdürlerinin, taşınmayan öğrencilerin taşınmış gibi gösterilmesi için Kağıthane Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Kurt tarafından baskı altına alındığı iddiaları doğru mudur?
  4. Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişlerinin yolsuzluğu kapattıkları iddiaları doğru mudur?
  5. Kağıthane Milli Eğitim Müdürlüğüne her yıl aynı müfettişlerin gönderildiği doğru mudur?
  6. Tüm bu iddialar doğruysa ilgili kişiler hakkında nasıl bir işlem yapılmıştır?

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un yolsuzluklara karşı duyarlılığını biliyoruz. Olayın kapatılmasına izin vermeyeceğine, siyasi baskılara boyun eğmeyeceğine inanmak istiyoruz.

Suriyeliler kullanılarak yapılan yolsuzluk olayı ilk değil, son da olmayacak, biliyoruz… Çünkü daha önce de, AKP Genel Başkanı Suriyelilere 35 milyar lira harcama yapıldığını açıkladı. Ancak yapılan harcamaların nerelere, kimlere, nasıl yapıldığı hala açıklanamadı.

Suriyeli çocukların eğitiminden sorumlu olanlar, eğitim vermediği gibi, yolsuzluklarını da onların üzerinden yapıyorlar.

Diğer yolsuzluklarda olduğu gibi, Suriyeli öğrencilerin hayali taşınması vurgununun da takipçisi olacağız.

Yolsuzlukların kapatılmasına asla izin vermeyeceğiz, er ya da geç hesabını soracağız…

Yıldırım Kaya

CHP Genel Başkan Yardımcısı

Ankara Milletvekili

 

28 Şubat 2019

 

Yorumlar (0)