CHP'li Yıldırım Kaya:Kırşehir ve İlçeleri CHP'nin Derman Belediyecilik Anlayışıyla Tanışacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya: Kırşehir’de Selahattin Ekicioğlu, Kaman’da Aydın Yaman, Akpınar’da Şükrü Turgut, Boztepe’de Hüseyin Takan, “Derman Belediyecilik” hizmetleriyle dertlerinize derman olacak. Biliyoruz martın sonu bahar olacak…

Vekil Haberleri 24.01.2019, 15:36 24.01.2019, 15:36
CHP'li Yıldırım Kaya:Kırşehir ve İlçeleri CHP'nin Derman Belediyecilik Anlayışıyla Tanışacak

CHP yıllar sonra Kırşehir’de yeniden 1989 ruhunu yakaladı. 6 ilçe, bir merkez ve 3 beldede Belediye Başkanlığı olmayan CHP, bu seçimlerde Kırşehir merkez başta olmak üzere Kaman, Akpınar ve Boztepe’yi kazanarak Kırşehir Bozkırda açan bir gül olacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Kırşehir Kaman İlçe Örgütünün seçim bürosu açılışı ve belediye başkan adaylarının tanıtımına, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan ile birlikte katıldı. Açılış ve tanıtım toplantısında konuşan Kaya, “31 Mart 2019’da ya mevcut belediyecilik anlayışının devamına ya da dertlerimize derman olacak, toplumcu belediyecilik anlayışının kapısını aralayarak, ‘Derman Belediyecilik’ anlayışına onay vereceksiniz.” dedi.

“Kırşehir’in geri kalmışlığının sırrı, tarihindeki siyasi kararlarda gizlidir” diyen Kaya, “1954 yılına gelindiğinde siyasi nedenlerle cezalandırılan Kırşehir ilçe yapılarak, gelişim süreci durdurulmuştur. O dönem Kaman ilçemiz de Ankara’ya bağlanmıştır.  O gün bugündür, ne Kırşehir, ne Kaman ne de Kırşehir’in diğer ilçeleri Akçakent, Akpınar, Boztepe, Çiçekdağı ve Mucur gelişim sürecinde hak ettikleri standartlara ulaşamamıştır.” ifadelerini kullandı.

ALTIN DEĞERİNDE KAMAN CEVİZİ DESTEK GÖRMÜYOR

Kaman’ın ekonomik sorunlarına da değinen Kaya, “Kaman ilçemiz geçim kaynağı daha çok tarım ve hayvancılığa dayanıyor. Hububat,  baklagiller, sebze ve meyvenin yanı sıra altın değerinde “Kaman Cevizi” üretiliyor. Kaman Cevizi, altın değerinde olsa da hak ettiği desteği alamamıştır. Ne istenilen üretim seviyesine, ne de dünyada hak ettiği pazar payına ulaşabilmiştir. Yanlış ekonomik politikalar altın değerindeki Kaman Cevizini bitirmiştir. Yurt dışından ithal edilen cevizler Kaman Cevizi diye pazarlanmaktadır.” dedi  

“Ankara ile komşu olan Kırşehir’imiz ve Kaman ilçemiz hak ettiği gelişmişlik seviyesine ulaşamamıştır.” diyen Kaya, “24 Haziran seçimlerinde, “kibir ittifakı” 1 “millet ittifakı” 1 Milletvekili meclise göndermiştir. Artık rüzgar bizden yana esmeye başlamıştır. Kırşehir’imiz, Kaman’ımız, Türkiye’miz bu makus talihini 31 Mart günü yenecektir. Martın Sonu Bahar olacak!” dedi.

CHP’NİN DERMAN BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI VAR

“CHP belediyeciliği artık dünyada tescillenmiştir. Bizim halka hizmeti ilke edinmiş toplumcu belediyecilik anlayışımız üretim, hizmet ve çözüm odaklıdır. CHP’li belediyelerimiz; başta Ankara, İstanbul, Eskişehir, İzmir olmak üzere büyük başarılara imza atmıştır. Halkımız dinlenmek, eğlenmek, nefes almak için CHP’li belediyelerin yönettiği ilçeleri tercih etmektedir.  Çünkü CHP’li belediyelerimiz halkın nefes alacağı alanlar yaratmaktadır.” diyen Kaya, “Bizim belediyecilik anlayışımız “Derman Belediyecilik” anlayışıdır. Yoksulluğa, işsizliğe, açlığa, çaresizliğe derman olan anlayıştır.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım Kaya, “CHP’li belediyeler kadınlara çocuklara, öğrencilere yaşam alanları açmıştır. Öğrencilere etüt merkezleri, kütüphaneler kurmuş, gençlik merkezleri, spor alanları, tiyatro, sinema, eğlence merkezlerini hizmete sunmuştur. Kreşler, yurtlar, okullar açarak büyük bir boşluğu doldurmuştur. Kadınlarımıza spor alanları, sosyal aktivitelere katılma olanakları sağlanmıştır. Kurulan kooperatiflerle halkın ucuz ve sağlıklı ürüne ulaşması sağlanmıştır.” dedi.

Yorumlar (0)