CHP'Lİ YILDIRIM KAYA:ATATÜRK KURDUĞU CUMHURİYETİN HER KARIŞ TOPRAĞINDA YAŞIYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, 10 Kasım öncesi CHP Genel Merkezinde yaptığı basın toplantısında “Yarın 10 Kasım, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüzleştiği gün. Yarın sel olup Anıtkabir’e akacağız. Bizlere özgür bir vatan bırakan Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve minnetle anacağız.” dedi.

Vekil Haberleri 09.11.2018, 14:00 09.11.2018, 14:00
CHP'Lİ YILDIRIM KAYA:ATATÜRK KURDUĞU CUMHURİYETİN HER KARIŞ TOPRAĞINDA YAŞIYOR

“Atatürk, kurduğu Cumhuriyetin her karış toprağında yaşıyor. Devrimleriyle yaşıyor. Gösterdiği aydınlık gelecekte yaşıyor” diyen Kaya,  “Ancak üzülerek söylemeliyim ki, bizlere özgür bir vatan bırakan, Cumhuriyetin onurlu vatandaşları yapan, Mustafa Kemal Atatürk’e her fırsatta nefretlerini kusalar da var” dedi.  

İndirin bunu, hain hain bana bakıyor, ben bundan korkuyorum” diyerek, Atatürk resmini indirten, Antalya'da Şehit Çetin Çakmak Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Harun Kaplan’a tepki gösteren Kaya, “Öğretmen kılığına girmiş, aydınlıktan korkan hainler unutmasılar ki, tek bir kişinin bile yüreğinden Atatürk sevgisini silemezsiniz.” İfadelerini kullandı.

Kaya,  “Türkiye Cumhuriyeti’nin özgür vatandaşı olmayı içinize sindiremediğinizi, birilerinin “kulu”, “kölesi” olma hayalleriniz olduğunu biliyoruz! Sizler de bilin ki biz “özgürlük ateşini” 1919’da yaktık. Köle ruhlu hainlerin onu söndürmeye nefesleri yetmez!” dedi.

İşte CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’nın o açıklaması:

Bu sabah, CHP Spor Kurulumuzun 81 ilden gelen yöneticileri, üyeleri ve büyük başarılara imza atarak hepimizi gururlandıran sporcularımızla Atamızın huzuruna çıktık.

 

Kurduğu Cumhuriyeti yaşatacağımıza, yaptığı devrimleri koruyup geliştireceğimize, gösterdiği hedefe ulaşmak için mücadelemizin devam edeceğine söz verdik.

 

Yarın 10 Kasım, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüzleştiği gün.  Yarın da sel olup Anıtkabir’e akacağız. Bizlere özgür bir vatan bırakan Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve minnetle anacağız.  

Atatürk, kurduğu Cumhuriyetin her karış toprağında yaşıyor.

Devrimleriyle yaşıyor.

Gösterdiği aydınlık gelecekte yaşıyor…

 

Biz onun gösterdiği aydınlık yoldan yürüyoruz!

Özgürlükçü demokrasi mücadelemiz devam diyor.

Daha yürüyecek çok yolumuz var…

 

Ancak üzülerek söylemeliyim ki, bizlere özgür bir vatan bırakan, Cumhuriyetin onurlu vatandaşları yapan, Mustafa Kemal Atatürk’e her fırsatta nefretlerini kusanlar da var…

Antalya'da Şehit Çetin Çakmak Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Harun Kaplan “İndirin bunu, hain hain bana bakıyor, ben bundan korkuyorum” diyerek, Atatürk resmini indirten, “öğretmen” kılığına girmiş, aydınlıktan korkan hainler unutmasılar ki, tek bir kişinin bile yüreğinden Atatürk sevgisini silemezsiniz. 

Eyy Atatürk’e, devrimlerine ve Cumhuriyet düşmanlık edenler;

Cumhuriyetin kuruluş yıldönümüne tahammül edemeyerek, 95 yıllık devlet teamüllerini hiçe sayarak, İstanbul’da havaalanı açılışı yapanlar,

 

10 Kasım anma programını 12 Kasım’a alan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, 

 

Cumhuriyet Bayramı törenlerinde İzmir Marşı’nı söylediği için öğrencileri döven, İstanbul Erkek Lisesi Müdür Yardımcısı Metin Kuş,

 

 

“Okuma oranı arttıkça beni afakanlar” basıyor diyen Sebahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Arı ve onu bu görevden alıp YÖK Denetleme Kurulu üyeliğine atayanlar,

 

7 yaşındaki kız çocukları ile evlenilebileceğini açıklayan Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız,

 

Öğretmenleri müdür yaptırmak için otel odalarına çağıran, Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban,

 

Çocuklarımızı cemaat ve tarikatların eline teslim etmek için sıbyan mektepleri açanlar,

 

Nerede bir Atatürk düşmanı varsa onu rektör yapanlar,

 

Laikliği öcü gibi gösterenler,

 

Danıştay’ın “Andımız” kararını uygulatmayanlar,

 

Bilimsel, demokratik, laik eğitimi bu halkın çocuklarına çok görenler,

 

 Diyanet İşleri Başkanlığı ile protokol imzalayarak, KYK yurtlarında “imamlar” eliyle “manevi rehberlik uygulaması” başlatan, Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri,

 

Karma eğitimi tartışmaya açarak; bazı okulların kız, bazı okulların erkek okulu olarak düzenlenebileceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin özgür vatandaşı olmayı içinize sindiremediğinizi, birilerinin “kulu”, “kölesi” olma hayalleriniz olduğunu biliyoruz!

 

Sizler de bilin ki biz “özgürlük ateşini” 1919’da yaktık.

Köle ruhlu hainlerin onu söndürmeye nefesleri yetmez!

Yorumlar (0)