CHP’li Yeşil, Laf çok ama bir gram iyi niyetli icraat yok

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen İcra ve İflas Kanunu ve sekiz farklı kanunu da içeren torba kanun üzerine konuşma yaptı.

Vekil Haberleri 10.06.2021, 11:06
CHP’li Yeşil, Laf çok ama bir gram iyi niyetli icraat yok

Nihat Yeşil, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen İcra ve İflas Kanunu ve sekiz farklı kanunu da içeren torba kanun üzerine konuşma yaptı.

İCRA DAİRELERİ DOSYA DOLU

Son bir yılda icralık olan yurttaş sayısının 1 milyon 411 bin kişi arttığını söyleyen Yeşil, icra dairelerinin dosyalarla dolduğunu ve yurttaşın evinin, esnafın dükkanının, çiftçinin traktörü haraç mezat haczedildiğini ve görüşülen teklifin icra ve iflaslardaki artışla orantılı olduğunu ancak yurttaşın yararına tek bir düzenlemenin dahi bulunmadığını ifade etti.

BÜYÜME KAĞIT ÜZERİNDE

2003'te asgari ücretle 14 çeyrek altın alındığını ve bugün asgari ücretle 4 çeyrek altın dahi alınamadığının altını çizen Yeşil, son bir yılda kredi borçlanmalarının tavan yaptığını söyleyerek; "Yer gök kredi oldu, o krediler nasıl ödenecek diye düşünmüyorsunuz. Kâğıt üzerindeki büyümeyle sözde büyüyoruz diye çaka satıp duruyorsunuz. Çay kaşığıyla veriyorsunuz, kepçelerle almaya devam ediyorsunuz. Kısacası, har vurup harman savuruyorsunuz. Gerçi memlekette harman bile bırakmadınız, samanı bile dahi Bulgaristan'dan ithal ettiniz" yorumunda bulundu.

ATB İŞ MERKEZİNDEKİ 300 ESNAF MAĞDUR

3 Haziran günü Yenimahalle'de bulunan Ankara Ticaret Borsası İş Merkezinde çıkan yangına da değinen Yeşil: "12'si ağır hasarlı olmak üzere 39 işletme zarar gördü, 12 araç da kullanılmaz hâle geldi. İş merkezinin elektrik, su, doğalgaz ve havalandırma altyapısı tümüyle zarar görmüş durumda. Bu nedenle sadece 39 esnaf değil, toplam 300 esnafımız bu işten zarar gördü ve mağdur oldu." diyerek SSK, vergi, banka, kredi borçlarına yönelik olarak mutlaka erteleme yapılması gerektiğini belirtti.

Yorumlar (0)