CHP’li Yeşil: Ankapark’a İçişleri Bakanlığı'nın 2022 Bütçesi Kadar Para Harcandı

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Nihat Yeşil, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçe görüşmeleri esnasında Süleyman Soylu’ya Ankapark’ı sordu.

Vekil Haberleri 23.11.2021, 11:24
CHP’li Yeşil: Ankapark’a İçişleri Bakanlığı'nın 2022 Bütçesi Kadar Para Harcandı

Yeşil, 1’inci derece sit alanı niteliğinde Atatürk’ün şartlı mirası olan Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine kurularak 801 Milyar Dolar harcanan ve işletme maliyetleri nedeniyle iki yıldır kapalı kaldığı için çürümeye terk edilen Ankapark için bugünkü kurla 9 Milyar Lira’ya yakın para harcandığını söyledi.

 

ANKAPARK İÇİN SORUŞTURMA DAHİ AÇILMADI

 

İçişleri Bakanlığı’na bağlı üç genel müdürlüğün 2022 toplam bütçesinden daha fazla paranın çürümeye terk edilen Ankapark’a tek kalemde harcandığını ve ilgililerden hesabının sorulmadığı gibi soruşturma dahi başlatılmadığının altını çizerek, önceki dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i işaret etti.

 

Yeşil konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

"Önceki dönemde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan şahıs, tek başına bu üç genel müdürlüğün bütçesinden daha büyük bir kamu kaynağını Ankara’nın kalbine beton ve hurda yığını olarak keyfi şekilde gömdü. 801 Milyon Dolar’ı Ankapark denen ucube yapıya harcamasına rağmen İçişleri Bakanlığı tarafından tek bir soruşturma geçirmedi.

 

Ama ne gariptir ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız hakkında geçen dönemle ilgili bir usulsüzlük nedeniyle İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu tarafından soruşturma başlatıldı.

 

Bu tutum doğru bir tutum değil. 801 Milyon Doları Ankaralıların cebinden çıkartan şahıs hakkında en ufak bir soruşturma başlatmadınız!"

Yorumlar (0)