CHP’Lİ VEKİLLERDEN UZUNGÖL ÇIKARMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökan ZEYBEK, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet KAYA ve CHP İstanbul Milletvekili Turan AYDOĞAN’dan oluşan CHP heyeti Trabzon’da bu kış günlerinde yaylalardaki evleri yıkılan vatandaşları ziyaret etti. CHP Çaykara İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen bir toplantıyla bölgede evleri yıkılan vatandaşlarla bir araya gelen CHP heyeti konuyla ilgili oluşturacağı raporu önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacak.

Vekil Haberleri 21.01.2020, 11:49 21.01.2020, 12:03
CHP’Lİ VEKİLLERDEN UZUNGÖL ÇIKARMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökan ZEYBEK, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet KAYA ve CHP İstanbul Milletvekili Turan AYDOĞAN’dan oluşan CHP heyeti Trabzon’da bu kış günlerinde yaylalardaki evleri yıkılan vatandaşları ziyaret etti. CHP Çaykara İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen bir toplantıyla bölgede evleri yıkılan vatandaşlarla bir araya gelen CHP heyeti konuyla ilgili oluşturacağı raporu önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacak.  

CHP Heyetinin sadece kamuoyuna yapacağı açıklamayla yetinmeyeceği, alınan bilgileri TBMM Gündemine de taşıyacağı belirtildi. CHP heyeti temasları sonrası önemli açıklamalarda bulundu. 

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI KAMUOYUNU YANILTIYOR 

Çevre ve Şehircilik Bakanı kamuoyunu yanıltıyor. Diyor ki ‘Biz Uzungöl ’ün silüetini kurtarmak için bir takım düzenlemeler yapıyoruz’. Tabii ki Uzungöl’ün silüetini ve doğasını koruyalım bunda hemfikiriz.  

Ancak burada bazı soru işaretleri var. Bakan Kurum cevap versin. Uzungöl ile ilgisi olmayan, Uzungöl’e 10 kilometre mesafedeki vatandaşın kendi tapulu arsasına yaptığı tek katlı, ahşap, taş evleri neden yıkıyorsunuz? Yoksa kurallarınız garibanlar için mi geçerli? Aynı konumda bir başkasının evini yıkamıyorken, gücünüz garibanlara mı yetiyor? 

VATANDAŞA “BİNANIZ YIKILDIĞINDA HEMEN PROJENİZİ HAZIRLAYACAĞIZ DEDİLER” BİNALAR YIKILDI, PROJE DE YOK, YETKİLİ DE YOK, CEVAP VEREN DE YOK! 

Doğu Karadenizli, hayvancılıkla uğraşan vatandaşımız 100 yıldır sürdürdüğü yaylacılık geleneğine uygun yıllar önce bir şekilde orada hayvanlarını barındıracağı bir yapı inşa etmiş.  

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geliyor, “Biz Uzungöl ’ün silüetini koruyacağız” diyerek bu kış kıyamet günü vatandaşı hayvanları ile birlikte sokağa atıyor. 

Soruyoruz; 

EVLERİ YIKILAN, 100 YILLIK ARSALARI KAMUSAL ALAN İLAN EDİLEN VE ARAZİSİZ KALAN KÖYLÜLERE KISACA “BURADAN ÇIKIN GİDİN” DEMEK Mİ İSTENİYOR?  

UZUNGÖL İNSANI 57 YILDIR YAPILMAYAN VE OLMAYAN BİR İMAR PLANINA NASIL UYACAKTI? 

Vatandaş uzun zamandır açık ve net olarak diyor ki, ‘Benim tapulu arazim. Benim kendi evim var burada. Çocuğum oldu. Çocuğumu evlendirdim. Ona da bir ev yapacağım. 10 dönüm yerim var. 10 dönümün ne kadarına ev yapabilirim? Devlet bana bir imar planı yapsın, yol göstersin. Ben de buna göre yapayım” demiş ancak 57 senedir her hangi bir cevap ya da bir girişim görmeyince vatandaş da kendine çözüm üretmiş. 

 “SİZ EVİNİZİ YAPIN, KİMSE EVİNİZİ YIKAMAZ, YIKARLARSA BEN EVİNİZİN ÖNÜNE YATACAĞIM” DİYEN AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI KİM? 

Ak Parti’nin bir belediyesinin başkanı vatandaşa ‘Siz evinizi yapın. Hiç kimse gelip bu evlerinizi yıkamaz. Yıkarsa ben evin önüne yatacağım.’ diyor. O zaman ‘Evinizin önüne yatarım. Evinizi yıktırmam’ diyenler şimdi vatandaşın telefonlarına bakmıyor. Vatandaşın bu kış kıyamet günü evi yıkılırken bu sözleri sarfeden belediye başkanı sıcak evinde oturuyor. 

Sorunları yerinde inceledik. Bir rapor oluşturacağız. 

Bizler CHP olarak bu yanlışlığı, çarpıklığı düzeltmeye, vatandaşın mağduriyetini ortadan kaldırmaya hazırız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bu ülkenin vatandaşlarının sorunlarını çözmek istiyorsa; çarpık düzenin işlemeyen, paslanmış bir dişlisi olmaktan ivedilikle vazgeçmesi gerekiyor. 

Yorumlar (0)