CHP’li vekiller yetkililere seslendi: “Yurttaşa ödettiğiniz faturaların hakkını verin, kesintilere çare bulun”

Eskişehir’in ilçelerinde köylerde sık sık yaşanan elektrik kesintileri vatandaşı çileden çıkardı. Köylerde yurttaşlarla bir araya gelen CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, sıkıntı ve talepleri dinledi, sık sık elektrik kesintisi yaşayan köylülerin sorununun çözümü için harekete geçti.

Vekil Haberleri 14.06.2020, 13:01
CHP’li vekiller yetkililere seslendi: “Yurttaşa ödettiğiniz faturaların hakkını verin, kesintilere çare bulun”

Sivrihisar’ın Bahçecik, Gerenli, Selimiye ve Kınık köylerinden elektrik dağıtımı yapan şirkete çağrıda bulunan Çakırözer ve Süllü, “Madem bu köylülere düzenli olarak elektrik faturası gönderiyorsunuz o zaman bu hizmeti düzgün vereceksiniz. Günde 13 saat elektrik kesintisi kabul edilemez. Hangi çağda yaşıyoruz. 21. yüzyılda yurttaşın elektriksiz bırakılması kabul edilemez. Elektriksiz bıraktığınız yurttaşa madem fatura gönderiyorsunuz, o zaman isyana kulak verin. Yurttaşa ödettiğiniz faturaların hakkını verin” dedi.

“ELEKTRİKLERİMİZ SAATLERCE GELMİYOR”

CHP Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Eskişehir’in ilçelerinde yurttaşlarla bir araya gelmeye, sıkıntı ve talepleri dinlemeye devam ediyor. Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde Bahçecik, Gerenli, Kınık ve Selimiye mahallelerinde, muhtarlar ve mahalle sakinleri ile bir ara gelen Çakırözer ve Süllü, sıkıntı ve talepleri dinledi. Çakırözer ve Süllü’ye CHP Sivrihisar İlçe Başkanı Ahmet Çakır, CHP ilçe örgütü ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nuray Akçasoy da eşlik etti.

Milletvekilleri Çakırözer ve Süllü ile beraberindeki heyet muhtarlar ve mahalle sakinleriyle covid19 salgınının köylere etkilerini konuştu, Eskişehir’de de etkili olan kırağı ve don felaketinden etkilenen çiftçinin taleplerini dinledi. Yurttaşlar köylerde sık sık yaşanan elektrik kesintilerine isyan ederken, saatlerce elektrik olmamasına rağmen evlerine yüksek faturalar gönderildiğini söyledi. Mahalle sakinleri, “Sürekli elektriklerimiz kesiliyor. 1 saat elektrik varsa, 10 saat, 13 saat elektrik gelmiyor. Yetkililere çok zor ulaşıyoruz, ulaştığımızda da arıza olduğunu söylüyorlar ama çoğu zaman ilgilenmiyorlar. Bazı zamanlarda ise elektriklerimiz olmamasına rağmen arıza yok deniyor. Köylünün derdi büyük ama kimse çare olmuyor. İşlerimiz yarım kalıyor. Hem evlerimizde, hem de tarlalarda kesintilerden dolayı mağdur oluyoruz” diye isyan etti.

“KESİNTİLERİ BİTİRİN, MAĞDURİYETİ GİDERİN”

Çakırözer ve Süllü, sık sık elektrik kesintisi yaşayan köylülerle birlikte elektrik dağıtımından sorumlu şirkete çağrıda bulundu. Bu yüzyılda elektrik kesintilerinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Çakırözer ve Süllü, “Hem vatandaşın elektrik kesintisine çare olmayacaksınız hem de fatura göndereceksiniz! Bu kabul edilemez. Vatandaşa ödettiğiniz faturaların hakkını verin. Yurttaşın isyanına kulak verin. Kesintileri bitirin, vatandaşın elektrik kesintisi mağduriyetini giderin” çağrısında bulundu. Çakırözer ve Süllü, iktidara özelleştirilen elektrik şirketlerinin verdiği hizmeti denetlemesi ve sık sık elektrik kesintisi yaşayan yurttaşın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için harekete geçmesi çağrısında da bulundu.

Yorumlar (0)