CHP’li vekiller Alpu’da sondaja direnen köylülerle buluştu

CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü Alpu’da yapılmak istenen termik santral projesi kapsamında başlatılan sondaj çalışmalarına direnen köylülerle bir araya geldi, destek verdi.

Vekil Haberleri 20.05.2019, 11:18 20.05.2019, 11:31
CHP’li vekiller Alpu’da sondaja direnen köylülerle buluştu

CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü Alpu’da yapılmak istenen termik santral projesi kapsamında başlatılan sondaj çalışmalarına direnen köylülerle bir araya geldi, destek verdi. Çakırözer ve Süllü, “Temiz havamızı, suyumuzu, verimli topraklarımızı yok etmelerine asla izin vermeyeceğiz. Tüm Eskişehir hem birlikte projeden vazgeçilene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

SONDAJA DİRENEN KÖYLÜLERLE BULUŞTULAR

Alpu’da yapılmak istenen Kömürlü Termik Santral projesinin ardından, bölgede sondaj çalışmalarına başlandı. 31 Mart yerel seçimlerin hemen ardından başlanan sondaj çalışmalarında 50’ye yakın noktada sondaj kuyusu açılırken, çalışmaların ardından ortaya çıkan hafriyat atıklarının dereye bırakılması santral yapılmadan çevreye zarar vermeye başladı. CHP’li Çakırözer ve Süllü, sondaj çalışmalarının yapıldığı köye giderek, sondaja direnen köylülerle buluştu.

ÇAĞRIDA BULUNDULAR

Kömürlü termik santralin yapılacağı köylerden biri olan Kızılcaören Mahellesi’nde sondaja direnen köylülerle bir araya gelen Çakırözer ve Süllü, köylülere destek verdi. Çakırözer ve Süllü, topraklarına sahip çıkan köylülerle birlikte, yapılan sondaj çalışmalarının bir önce sonlandırılması ve termik santralden vazgeçilmesi çağrısında bulundular.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Sondaj çalışmaları sona erdiğinde yaklaşık 300 noktada sondaj yapılmış olacağını hatırlatan Çakırözer ve Süllü, “Sondaj çalışmaları şimdiden çevre katliamına dönüştü. Sondaj çalışmalarının hafriyat atıklarının Beyaz Altın köyümüzdeki dereye bırakılması ile hem temiz suyumuzu, hem de o derenin yakınındaki tarım arazilerinin kirletmeye başladılar. Ortaya çıkan görüntüler çok vahim. Bizler Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Kent Konseyimiz, sivil toplum örgütlerimiz ve on binlerce Eskişehirli ile Eskişehirimizde, Alpu Ovamız üzerinde zehir santrali istemediğimizi defalarca dile getirdik ama dinlemediler. Çalışmalar başladılar. İşte daha santral yapılmadan ortaya çıkan çevre katliamı! Tüm Eskişehir’in sağlığı, yaşam kalitesinin düşmemesi için zehir santraline karşı birlik olmuş durumda. Çevre katliamı yaratacağı kesin olan bu projenin hayata geçmemesi için hep birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

ZEHİR SANTRALİ YAPMAK İÇİN Mİ KORUMA ALTINA ALDINIZ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 21 Mart’ta Eskişehir’de düzenlediği mitinginde zehir santrali yapılmak istenin Alpu Ovasımızın koruma ‘Sit alanı’ olduğunu ve koruma altına alındığını duyurduğunu hatırlatan Çakırözer, yaptığı çağrıda, “Erdoğan “Alpu, Günyüzü,   Ayvalı ve İnönö’nü Ovalarını tarımsal verimi arttırmak için sit alanı olarak koruma altına aldık” diyerek tartışmalara son noktayı koymuştu. Sit alanı ilan edip, koruma altına aldığınız bu bölgede nasıl zehir santrali yapacaksınız. Artık Eskişehir’in sesine kulak verin, temiz havamızı, suyumuzu, verimli topraklarımızı yok etmeyin” dedi.

Yorumlar (0)