CHP’Lİ VEKİLDEN KORONAVİRÜS İÇİN ‘GUİDO SENİA’ TAKTİĞİ UYARISI

Şeyma Subaşı’nın İtalyan sevgilisi Guido Senia’nın Yunanistan üzerinden Türkiye’ye gelip, koronavirüs önlemleri için belirlenen 14 gün kuralına uymaması tartışılıyor.

Vekil Haberleri 14.03.2020, 11:35
CHP’Lİ VEKİLDEN KORONAVİRÜS İÇİN ‘GUİDO SENİA’ TAKTİĞİ UYARISI

Kendisine ulaşan ihbarları paylaşan CHP’li vekil Mahmut Tanal, aktarmalı uçuşlar konusunda uyarılarda bulundu.


Acun Ilıcalı'dan boşanan Şeyma Subaşı’nın sevgilisi Guido Senia’nın, koronavirüs salgını nedeniyle yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği ülkesi İtalya’dan Yunanistan üzerinden Türkiye’ye gelmesi ve koronavirüs tedbirleri kapsamında belirlenen ‘14 gün kuralı’na uymayarak İstanbul’da etkinliklerde boy göstermesi, Türkiye’nin koronavirüs mücadelesindeki en zayıf halkayı da gözler önüne sermiş oldu.


TANAL: GUİDO SENİA TARTIŞMASI, BİZE YAPILAN İHBARLA AYNI ZAMANA DENK GELDİ


Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Şeyma Subaşı’nın İtalyan sevgilisi Guido Senia’nın tartışmalı Türkiye seyahatinin, aktarmalı uçuşlarla ilgili kendilerine ulaşan ihbar ve şikayetlerle aynı zamana denk geldiğini söyledi.


Başka ülke üzerinden Türkiye’ye yapılan ya da Türkiye üzerinden başka ülkeye gerçekleşen aktarmalı uçuşlara dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Tanal, “Biliyorsunuz Türkiye, erken davranarak koronavirüs salgınından yoğun şekilde etkilenen ülkelere uçuş seferlerini durdurdu. Bize ulaşan şikayetler, COVID-19’un can aldığı ülkelerde bulunan kişilerin, uçuş yasağı nedeniyle doğrudan gelemedikleri Türkiye’ye, seyahat yasağı getirmeyen ülkeler üzerinden aktarmalı olarak giriş yaptıkları yönündeydi. Nitekim Şeyma Subaşı’nın sevgilisi Guido Senia’nın İtalya'dan direkt Türkiye'ye uçuş olmadığı için Yunanistan üzerinden geldiği ve 14 günlük karantina kuralına uymayarak İstanbul’da gezip tozduğu tartışması başladı. Kim bilir daha kaç kişi Guido Senia taktiğiyle Türkiye’ye giriş yaptı. Bu işin şakası yok. Salgından etkilenmemek için her türlü tedbiri, kuralı tavizsiz uygulamak zorundayız. Yetkililer, risk bölgelerinden uçuş yasağı nedeniyle üçüncü ülkeleri kullanarak Türkiye’ye giriş yapanlara karşı uyanık olmalıdır. Kimseye ayrıcalık tanınmamalıdır. Kural herkes için geçerli olmalıdır.”

İSTANBUL’DA HAVAALANINDA AKTARMA BEKLEYENLERE DİKKAT!


Aktarmalı uçuşlara ilişkin sosyal medya hesaplarından da uyarılarda bulunduğunu dile getiren Tanal, “A ülkesinden B ülkesine yapılacak İstanbul aktarmalı uçuşlar için de ‘aman dikkat!’ demiştim. İstanbul’da inip aktarmalı uçuş saatini bekleyen yolcular da koronavirüs tedbirleri kapsamında sıkı kontrolden geçirilmelidir. Örneğin Arnavutluk’tan İstanbul aktarmalı olarak ABD’ye dönmek isteyen bir yolcu, İstanbul Havalimanı’na inecek. Aktarma saatine kadar havalimanında vakit geçirecek, dolaşacak, temas kuracak. Bu kişilerin virüs taşıması ihtimal dahilindedir. Nitekim bunun örneği yaşandı. 3 Mart'ta İstanbul aktarmalı Tiran'dan Washington'a dönen bir ABD vatandaşında koronavirüs tespit edildi. Başka ülkeye aktarma için İstanbul’da havalimanına inen yolcular konusunda, ‘nasıl olsa kalmayacak’ diye düşünmemek lazım. Gerekli kontroller yapılmalı, virüs taşıyanların risk oluşturmasına engel olunmalıdır” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)