CHP'li Vekil Serter'in kaçak göçmen isyanı

Son iki aydır Ege’nin kıyı şeridinde bitmek bilmeyen kaçak göçmen furyası İzmir Milletvekili Bedri Serter’i isyan ettirdi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, önceki gün İzmir’in kıyı şeridinde Dikili, Urla ve Çeşme’de yakalanan kaçak göçmenlere yönelik operasyon üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlamasını istediği 7 sorudan oluşan bir soru önergesi verdi.

Vekil Haberleri 02.11.2018, 10:00 02.11.2018, 10:00
CHP'li Vekil Serter'in kaçak göçmen isyanı

Geçtiğimiz aylarda İzmir’de kaçak göçmenlere ilişkin yaşanan gelişmeler İzmir Milletvekili Bedri Serter’i isyan ettirdi. Serter “Sınırları kevgire dönmüş, sınır güvenliği kavramı neredeyse tamamen ortadan kalkmış bir ülke haline geldik. TBMM’de Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu üyesi ve bir İzmir Milletvekili olarak özellikle son 2 aydır yaşanan gelişmeleri endişeyle izliyorum ve gerek TBMM bünyesinde gerekse İzmir’de sahada bu konunun takipçisi olacağımın bilinmesini istiyorum” dedi.

“Milletvekili aracım bile aranıyorsa kaçak göçmenler nasıl yakalanmıyor?”

Daha önce de İzmir’deki kaçak göçmenlere dair acil çağrılarda bulunan Milletvekili “Ancak sesimizin duyulmadığını görmek,  sahil kıyılarımızda hala yasadışı yollardan Yunanistan’a geçmeye çalışan ve hayatları tehlikeye atılan insanların varlığını bilmek ve bunlar için de hala hiçbir önlem alınmasına şahit olmak çok acı” dedi. Serter isyanını şu cümlelerle dile getirdi: “Biz ülke olarak bu dramı ilk kez bugün yaşamıyoruz. Irak’tan, Pakistan’dan, Afganistan’dan gelen kaçak göçmenler var. Bu insanlık dramında en çok da masum çocuklar bedel ödüyor. Soruyorum:  bir milletvekili olarak aracım büyükşehirler arasındaki yollarda defalarca yapılan kontroller sırasında durduruluyor, bu insanlar binlerce kilometre yoldan nasıl bu noktalara ulaşabiliyor? Güvenlik kimler için var ve kimlere uygulanıyor?”

Ege kıyılarında yaşanan bu insanlık dramına ilişkin olarak İçişleri Bakanlığı’nı acil önlem almaya ve özellikle de Ege kıyılarına dair bölgesel eylem planları hazırlamaya davet eden Serter, bir bölge insanı ve İzmir milletvekili olarak bu insanlık dramının sona ermesi için her platformda desteğe hazır olduğunu ifade etti. 

Yorumlar (0)