CHP'Lİ VECDİ GÜNDOĞDU:YOLUMUZU VE YÜREĞİMİZİ AYDINLATAN BÜYÜK ÖNDERİMİZİ SAYGIYLA, ÖZLEMLE ANIYORUZ

Kurtuluş Savaşı'nın önderi, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 80. yılında saygıyla, şükranla anıyoruz.

Vekil Haberleri 08.11.2018, 12:20 08.11.2018, 12:20
CHP'Lİ VECDİ GÜNDOĞDU:YOLUMUZU VE YÜREĞİMİZİ AYDINLATAN BÜYÜK ÖNDERİMİZİ SAYGIYLA, ÖZLEMLE ANIYORUZ

Mustafa Kemal önderliğinde Kurtuluş Savaşı ile başlayan ve Cumhuriyet'le taçlanan mücadelenin amacı; uygarlaşma, çağdaşlaşma, aydınlanma, Ulusal Ant sınırları içinde, ulusal egemenliğe dayalı, tam bağımsız, laik ve demokratik bir ulus devlet kurmaktır.

Atatürk, toplumu çağdaş değerlerle bütünleştirebilmiş ve çağdaşlaşmayı bir bilinç durumuna getirmeyi başarmıştır. O, her zaman ileriye bakmış, ülke ve dünya gerçeklerini doğru yorumlamış, ileri görüşlülüğüyle, Türkiye'yi yarınlara taşıyacak, sonsuza kadar güçlü kılacak atılımları yaşama geçirmiştir.

Bizler; bugünlere ulaşabilmek için Ulusça ödenen büyük bedelleri unutmadan, unutturmadan Atatürk’ün yarattığı aydınlık Türkiye'nin değerini iyi bilmek, Cumhuriyet'i birlik ve beraberlik içinde sahiplenerek, temel niteliklerinden ödün vermeden çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine taşımak zorundayız.

Türk Ulusu, Atatürk'ü sonsuzluğa uğurladığı günün yıldönümünde, her geçen gün değerini daha çok anladığı Önder’ine gönülden bağlılığını her geçen gün artan bir sevgi ve saygıyla, büyük bir içtenlikle göstermektedir.

Ölümünün üzerinden 80 yıl geçmesine karşın, Ulusumuz ile Atatürk arasındaki bağ her geçen gün daha da güçlenmiş, fikir ve devrimleri sınırlarımızı aşarak tüm dünyada daha fazla anlam ve değer kazanmaktadır.

Bu duygularla;

 Sonsuza kadar yolumuzu ve yüreğimizi aydınlatan, ilke ve devrimlerimleriyle ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdüren ve milletimizin gönlünde ölümsüzleşen büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80. Yılında bir kez daha saygı ve gönül borcuyla anıyorum.

Yorumlar (0)