CHP'li VECDİ GÜNDOĞDU:SÖZÜNÜZDE DURUN VE ÖĞRETMENLERİMİZE 3600 EK GÖSTERGE HAKLARINI VERİN' TBMM KANUN TEKLİFİ

Cumhuriyet Halk Partisi  Kırklareli Milletvekili  Vecdi Gündoğdu,Çağdaş ve modern bir ülke olmanın en önemli göstergesi eğitime ve eğitimciye verilen değerdir. Eğitime yapılan yatırım ülke ve toplumların geleceğine yaptığı en önemli yatırımlardan birisidir.

Vekil Haberleri 22.11.2018, 10:30 22.11.2018, 10:30
CHP'li VECDİ GÜNDOĞDU:SÖZÜNÜZDE DURUN VE ÖĞRETMENLERİMİZE 3600 EK GÖSTERGE HAKLARINI VERİN' TBMM KANUN TEKLİFİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılmasına ( Öğretmenlerin Ek Gösterge Rakamlarının Yükseltilmesi) dair kanun teklifi ve gerekçesi ek de sunulmuştur.

            Gereğini saygılarımla arz ederim.

                                                                                                Vecdi Gündoğdu

                                                                                   Kırklareli Milletvekili

GENEL GEREKÇE

Çağdaş ve modern bir ülke olmanın en önemli göstergesi eğitime ve eğitimciye verilen değerdir. Eğitime yapılan yatırım ülke ve toplumların geleceğine yaptığı en önemli yatırımlardan birisidir.

Eğitimi etkileyen birçok unsur vardır ama bunlardan en önemli olanı öğretmendir. Çünkü eğitimi etkileyen diğer unsurlar öğretmen olmadan bir anlam ifade etmez.

Öğretmenler okulda sadece öğretim görevini yerine getirmez bunun yanında eğitim görevini de yerine getirir. Yani, öğretmenler öğrencileri bilgi ile donatarak meslek sahibi olması konusunda yardımcı olurken bir taraftan da düşünceleri, davranışlarıyla öğrencilere model olarak öğrencilerin kişiliklerinin şekillenmesinde önemli rol alırlar.

            Öğretmenler, öğrencileri şekillendirirken aynı zamanda toplumu ve ülkeyi de şekillendirmiş olurlar.

            Ülkelerin gelecekleri yani genç kuşaklar öğretmenlerin elinde şekillenir. Genç kuşak ne kadar iyi yetiştirilirse toplumun refahı, mutluluğu ve kalkınması bir o kadar artar. Bunun gerçekleşmesi için öncelikle öğretmenlerin kendine güvenmesi, alan bilgisinin iyi olması, pedagojik formasyonun yeterli olması yani iyi yetiştirilmesi belki de daha da önemlisi öğretmen olacak kişinin bu mesleğin ne kadar önemli olduğunun farkında olması gerekir.

            Öğretmenler ne kadar iyi yetiştirilirse, ne kadar çalışma koşulları uygun hale getirilirse eğitimin kalitesi artar dolayısıyla çağdaş, huzurlu bir ülkenin kurulması sağlanmış olur.

Öğretmenliğin bir meslek olarak düşünüldüğü ilk günden günümüze dek her dönemde tüm toplumların birey yapılarının şekillenmesinde, çağdaşlaşmada ve medeni bir dünya düzenin kurulabilmesinde en büyük pay sahibi bir meslek olmuştur.

AKP hükümetleri döneminde son 15 yılda eğitim emekçileri daha fakirleşmiş, öğretmenlerimiz çağdaş yaşam düzeyinin altında bir gelire mahkûm bırakılmıştır.

Yoksulluk sınırının altında emekli maaşı ile yaşam mücadelesi veren öğretmenlerimiz ek işlere yönelmek zorunda kalmış, zor şartlarda yaşam mücadelesiyle baş başa bırakılmıştır.

Yıllarca eğitim emekçiliği yaparak hizmet vermiş ve emekli olmuş ve olacak öğretmenlerimizin ekonomik sorunlarını çözmemek yeni nesilleri karanlık geleceğe terk etmektir.

Teklifin amacı,

Eğitim ve öğretimin temel taşı olan öğretmenlerimizin emekli olduktan sonra ekonomik olarak biraz olsun rahatlamalarının sağlanması ve yaşam standartlarının yükseltilmesidir.

 

657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa Ek Madde Eklenmesine Dair Kanun Teklifi

 

Madde1:  14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (I) Sayılı Cetvelin “ IV-Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı” bölümünün (b) bendi aşağıdaki gibi değiştirilmiştir.

“ b) öğretmen ve diğer personel         

1             3600                                                               

 2             3000                                                        

 3             2200                                                                  

  4             1600                                                                

  5             1300                                                                

  6             1150                                                              

  7               950                                                             

  8              850”   

Madde 2:  Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 3:   Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar (0)