CHP'li Vecdi Gündoğdu: KIRKLARELİ'NDE İÇME VE KULLANMA SU KAYNAKLARI TEHDİT ALTINDA

Vekil Haberleri 27.11.2018, 10:54 27.11.2018, 10:54
CHP'li Vecdi Gündoğdu: KIRKLARELİ'NDE İÇME VE KULLANMA SU KAYNAKLARI TEHDİT ALTINDA

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

Vecdi Gündoğdu

Kırklareli Milletvekili

Çevre Komisyonu Üyesi

 

 

                Dünyada su kaynakları her geçen gün azalmakta ve temiz suya ulaşabilme imkânları zorlaşmaktadır. Su kaynaklarına sahip çıkmak, gelişmesine katkıda bulunmak, kaynakların korunmasını sağlamak yaşamsal önem taşımaktadır.

Kırklareli ilimizdeki plansız sanayileşme sonucu su kaynakları azalmakta, mevcut içme ve kullanma su kaynakları ise süratle kirlenmektedir.

Bizlere miras bırakılan, bizlerinde gelecek nesillere, çocuklarımıza, torunlarımıza miras bırakacağımız ülkemizin su kaynakları ve orman alanları rant uğruna amaç dışı kullanılmakta, hatalı yer seçimi ve eski teknoloji ile kurulan, ciddi bir şekilde denetlenemeyen; maden ocakları, termik santraller, kum-taş ocakları, çimento fabrikalarının inşaat ve atıkları su kaynaklarımıza ve orman varlıklarımıza ciddi zararlar vermekte, soluduğumuz havanın içtiğimiz ve kullandığımız suyun kalitesini düşürmektedir.

Bu doğrultuda,

 

  1. Bakanlığınıza bağlı DSİ Genel Müdürlüğü; plansız sanayileşmeye ve kuraklık tehlikesine karşı Kırklareli’nde içme ve kullanma su kaynaklarının artırılması ve korunması için hangi tedbirleri almıştır?

 

  1. Kırklareli’ndeki içme-kullanma suyu havzalarında, hayvansal ve kimyasal gübre ve zirai ilaç kullanımına ilişkin denetimler düzenli yapılmakta mıdır, yapılıyor ise sonuçları nelerdir, su havzaları içme ve kullanma suyu tüketimi, ilgili yönetmelikler açısından sakınca teşkil etmekte midir, ediyor ise hangi tedbirleri aldınız?

Yorumlar (0)