CHP'li Ulaş Karasu: Sivas Demir Çelik Fabrikasında çalışan işçilerin mağduriyetlerini Saray'a Sordu!

Sivas Demir Çelik Fabrikasında çalışan işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve fabrikanın tekrar çalışabilmesi için somut bir adım atılacak mıdır?

Vekil Haberleri 18.10.2018, 13:39 18.10.2018, 13:39
CHP'li Ulaş Karasu: Sivas Demir Çelik Fabrikasında çalışan işçilerin mağduriyetlerini Saray'a Sordu!

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY tarafından

yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. 18.10.2018

 

Ulaş KARASU

Sivas Milletvekili

 

Sivas'ın işsizlik sorunu gün geçtikçe artmaktadır. Bu sorunun çözümüyle ilgili somut bir adımın atılmamasının yanı sıra Sivas Merkezde bulunan Sivas Demir Çelik Fabrikasının çalışmıyor olması daha fazla mağduriyet yaşanmasına neden olmaktadır.

Sivas Demir Çelik Fabrikası 2016 yılında kapanmış, 2017 yılında aktif olarak tekrar faaliyete girmesine rağmen son iki aydır faaliyetlerini tekrar durdurmuştur. Fabrikada çalışan 650 civarında işçi son 6 aydır maaşlarını alamamaktadır, bu işçilerden bazılarının ış akdine son verilmiş, iş akdine son verilen işçiler yasal hakları olan tazminatlarını alamadığı gibi. fabrika yetkilileri tarafından konu ile ilgili herhangi bir açıklamada yapılmamıştır

Sivas Demir Çelik Fabrikasının hâlihazırda SGK pırım borçları ve maliye borçlan devam etmektedir. Sürekli açılıp kapanan bu fabrikanın geleceği ile ilgili bir belirsizliğin mevcut olması, geçimin giderek zorlaştığı günümüz şartlarında sayılan 650 civarında olan Sivas Demir Çelik Fabrikasının işçilerine ve bu işçilerin ailelerine büyük bir mağduriyet yaşatmaktadırlar

Bu bağlamda;

1-Sivas Demir Çelik Fabrikasında çalışan işçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve fabrikanın tekrar çalışabilmesi için somut bir adım atılacak mıdır?

2-Sivas Demir Çelik Fabrikası tarafından iş akdine son verilen işçilerin tazminatlarının ödenmesi ile ilgili olarak somut bir adım atılacak mıdır?

3-Sivas Demir Çelik Fabrikasının akıbeti ile ilgili olarak kamuoyuna bir açıklama yapılacak mıdır?

4-Sivas Demir Çelik Fabrikasının SGK pırım borçları ve maliye borçları hususunda ilgili kurumların herhangi bir yaptırımı olacak mıdır?

Yorumlar (0)