CHP'li Ulaş Karasu: Bu Mağduriyetlerin sorumlusu kim?

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu TBMM Genel Kurulunda; Sivas Devlet hastanesinde yaşanan ve büyük mağduriyetler doğuran sistem arızasını Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 26.12.2018, 17:07 26.12.2018, 17:07
CHP'li Ulaş Karasu: Bu Mağduriyetlerin sorumlusu kim?

Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ulaş Karasu TBMM Genel Kurulunda; Sivas Devlet hastanesinde yaşanan ve büyük mağduriyetler doğuran sistem arızasını Meclis gündemine taşıdı.

Karasu yaptığı konuşmada Sivas Devlet hastanesinde şaibeli bir ihaleyle değişen yazılım nedeniyle sürekli sorunlar yaşandığını, sağlık çalışanlarının defalarca şikayet etmesine rağmen ısrarla çözüm üretilemediğini ve son 2 gündür ise sisteme hiç girilemediğini belirterek, yaşanan bu mağduriyetlerin artık son bulmasını istedi.

Sivas Halkına bu eziyetleri yaşatmaya hakkınız yok.

Karasu yaptığı konuşmada

‘’Yaklaşık 3 yıl önce açılışı yapılan ,halen teknik ve fiziki sorunları devam eden Sivas Devlet hastanesinde 2 gündür sistem arızası nedeniyle ilimizde hasta ve hastane hizmetleri acil servis dışında yapılamaz hale gelmiştir. Kış şartlarının giderek ağırlaştığı ilimizde, köy ve ilçelerden hastaneye gelen vatandaşlarımızın mağduriyeti artmış, hasta ve hasta yakınları ile sağlık çalışanları arasında ciddi sorunlar yaşanmaya başlanmıştır.

Daha önce farklı bir yazılım şirketi ile çalışıldığı dönemde herhangi bir sistem arızası yaşanmaz iken 1 buçuk yıl önce yeniden ihale yapılmış, yüksek fiyat vermesine rağmen yinede fonet adlı bir firmaya bu ihale verilmiştir.

Bu ihaleyle numune hastanesinin zarara uğratıldığı tüm çalışanlar tarafından bilinmektedir.

Bahse konu olun firmanın diğer illerimizdeki hizmetlerindede ciddi sıkıntılar yaşanmış, Balıkesir devlet hastanesi ile bu konuda mahkeme süreci başlatılmıştır’’ dedi

Karasu ayrıca Sağlık Bakanına yönelik olarak sorduğu sorularda

Söz konusu firma sahipleri kimlerdir?

Firma sahiplerinin Geçmiş dönem AKP li bakanlardan biriyle akrabalık  bağı varmıdır?

Aynı firmanın ihale aldığı diğer illerdede sorunlar yaşandığından yetkililerin bilgisi varmıdır? Varsa nasıl çözümler üretilmiştir?

İlimizde yaşanan bu sorun ne zaman  çözülecektir?

620 bin nüfusa sahip ilimizi tek hastaneye mahkum eden anlayış, halkımıza sağlık hizmetleri noktasında eziyet çektirmeye devam edecekmidir? Dedi.

Yorumlar (0)