CHP’li Tutdere: Bu Yardım Değil Soygun!

Tutdere, EPDK’ tarafından sayaç okumalarına ilişkin yapılan yeni düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Vekil Haberleri 03.04.2020, 14:17
CHP’li Tutdere: Bu Yardım Değil Soygun!


EPDK’ tarafından sayaç okumalarına ilişkin yapılan yeni düzenlemeyle ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP Adıyaman milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, “ Salgınla mücadele ettiğimiz bu zor süreçte 3 ay süreyle elektrik ve doğalgaz tüketiminde uygulanacağı belirtilen kıyasen faturası uygulamasıyla geçmiş dönem ortalama tüketimlerine göre yerinden okunmadan tahakkuk ve tahsil işlemleri yapılacak olması alenen fırsatçılıktır. Bu karar hakkaniyete açıkça aykırı olup, vatandaş lehine bir şey barındırmamaktadır.” dedi. 

MAĞDUR OLAN YİNE GARİBAN YURTTAŞIMIZ
CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman TUTDERE kıyasen fatura uygulamasının yol açacağı mağduriyetlere değinerek “ Elektrik ve Doğalgaz faturalarında geriye dönük ortalama tüketimlere göre yerinden okunmadan tahakkuk ve tahsil işlemleri yapılacak olması yurttaşlarımızın mağduriyetine neden olacaktır. Kış aylarında elektrik ve doğalgaz tüketimi bahar ve yaz aylarına göre daha fazladır. Yerinden okunmadan tahakkuk işleminin geniş tarihi ve kış aylarını da kapsaması vatandaşlarımızın cebinden fazla para çıkmasına ve çoğu özel olan elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerinin haksız kazanç elde etmesine yol açacaktır. Burada mağdur olan yine gariban yurttaşlarımız olacaktır. ” İfadelerini kullandı. 

VATANDAŞ CAN DERDİNDE EPDK FATURA
Sayaç okunmayacak geçmiş dönem ortalaması baz alınacak diyen EPDK’nın bu tutumunun yanlış olduğunu belirten TUTDERE, “Esnaflar iş yerlerini kapatmış, öğrenciler memleketlerine gitmiş dolayısıyla evde herhangi bir tüketimi yok, yeni abone olanlar var, üstelik bununla da bitmiyor üretim neredeyse durmuş vaziyette. Böyle bir dönemde  bu şekilde bir karar verilmiş olması alenen fırsatçılıktır! EPDK’nın böyle bir dönemde verdiği bu karar adeta doğalgaz ve elektrik şirketlerini kayırmaya yönelik bir karardır. Bu vatandaşın aklıyla dalga geçmekten başka bir şey değildir. 2 yıllık ortalama alınarak vatandaştan 3 ayın parasını alacaklar. Vatandaş canının derdine düşmüş ama EPDK faturalar ödensin de nasıl ödenirse ödensin derdinde. EPDK’yı bu hakkaniyetten uzak vicdanla bağdaşmayan kararından bir an evvel vazgeçmeye davet ediyorum. Salgınla mücadele ettiğimiz bu dönemde vatandaş lehine verilecek en güzel karar elektrik ve doğal gaz faturalarının üç ay süreyle hiç düzenlenmemesidir.”dedi.
 

Yorumlar (0)