CHP’li̇ Tutdere: Adıyaman’ın Sesi̇ni̇ meclis Kürsüsünden Haykirmaya Devam Edeceği̇m

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Mercan Televizyonu ekranlarında yayınlanan Ankara Gündemi programında Adıyaman’a ilişkin önemlideğerlendirmelerde bulundu.

Vekil Haberleri 01.03.2021, 07:05
CHP’li̇ Tutdere: Adıyaman’ın Sesi̇ni̇ meclis Kürsüsünden Haykirmaya Devam Edeceği̇m

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere, Adıyaman halkına bir söz verdiğini hatırlatarak, “24 Haziran seçimlerinde şahsıma yetki verilmesi halinde mecliste Adıyaman’ın sesi olacağıma dair Adıyaman kamuoyuna bir söz vermiştim. Seçildiğim günden bugüne de TBMM’de milletin kürsüsünü en iyi kullanan milletvekillerinden bir tanesi oldum. Her fırsatta Adıyaman’ımızın ve ülkemizin temel sorunları konusunda söz alıyor, iktidara çözüm konusunda sesleniyor ve çözüme zorluyoruz. Bundan sonraki süreçte de aynı kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” dedi.

“19 Yıllık Ak Parti İktidarı Adıyaman’ın Temel Sorunlarını Çözemedi”

19 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde Adıyaman’ın temel sorunlarının çözülemediğini ifade eden Tutdere, “Sulama sorunu başta olmak üzere; tütün, işsizlik, yoksulluk, ulaşım, sağlık ve eğitim konularındaki bütün sorunların giderilmesi için gayret gösteriyoruz. Tüm sorunları soru önergesi haline getirerek ilgili bakanlıklar nezdinde girişimlerde bulunuyor, soru önergelerimizin bizzat takipçisi oluyoruz.” dedi.

“ADIYAMANLI YURTTAŞLARIMIZIN GEÇİM KAYNAĞI OLAN TÜTÜNÜ TBMM DUVARINA ASMAK BİZE NASİP OLDU”

Tütün konusunda büyük sorunlar yaşandığına ve bu konuda büyük bir mücadele verdiklerine dikkat çeken Milletvekili Tutdere, “Adıyaman’daki yüzbinlerce insanımızın tek geçim kaynağı olan tütünü TBMM duvarına asmak bize nasip oldu. Bu bizim için önemli, tütüne verdiğimiz değerinde bir simgesi.” dedi.

“1 Temmuz’da Yürüklüğe Girmesi Adıyaman’ı Açık Cezaevi Haline Getirecektir”

Tütün sorunu mücadelesine milletvekili seçilmeden önce de öncülük ettiğine değinen Tutdere, “Meclise geldikten sonra da bu sorunun çözümü konusunda her zaman iktidara çağrılarda bulunduk, konuştuk, yol gösterdik…” ifadelerini kullanarak tütün meselesinin hala tam olarak çözülemediğini aktardı.

Tütün ürünlerinin satışına yönelik olarak değiştirilen kanuni düzenlemeye dikkat çeken Tutdere, “Şu anda kooperatifleşme süreci devam ediyor. Özellikle 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan üç yıllık hapis cezasına ilişkin kanunun ötelenmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Aksi taktirde bu yasasının bu şekilde yürürlüğe girmesi yüz binlerce insanın cezaevine gitmesi anlamına gelecektir, bu da Adıyaman’ı adeta açık bir cezaevi haline getirecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

“Adıyamanlı Hemşerilerim Şunu Çok İyi Bilsinler; Haklarını ve Hukuklarını En İyi Şekilde Koruyacak Bir Milletvekilleri Var”

Adıyamanlı tütün üreticilerinin yanında olmaya devam edeceklerine vurgu yapan Milletvekili Tutdere, “Tüm Adıyamanlı hemşerilerim şunu çok iyi bilsinler; artık tütüncünün mecliste bir sesi var. Haklarını ve hukuklarını en iyi şekilde koruyacak, sorunun çözümü konusunda cesaretle üzerine yürüyecek bir milletvekilleri var. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım.” dedi.

“ADIYAMAN KURU TARIM YAPMAYA MAHKÛM EDİLEN BİR ŞEHİR”

Adıyaman’ın bir tarım kenti olduğunu ancak tarımda hak ettiği yerde olmadığını ifade eden Tutdere, “Çok bereketli ve verimli topraklarımız var. Adıyaman’ımız etrafı sularla kaplı olan ancak kuru tarım yapmaya mahkûm edilen bir şehir.” olduğunu ifade ederek iktidarın Adıyaman’da yürüttüğü sulama projeleri hakkında eleştirilerde bulundu.

Tutdere, “İktidar sulama projelerini bir türlü hayata geçirmediği, barajları tamamlamadığı için kısacası suyu Adıyaman topraklarıyla buluşturamadığı için ürün çeşitliliğide sağlanamadı. Dolayısıyla çiftçilerimiz gelir elde edemiyor. Tarımla beraber tarım sanayisi de gelişemedi” diyerek iktidarın Adıyamanlı çiftçileri mağdur ettiğini ifade etti.

“Badem Üreticilerimizin Şu Andaki En Büyük Sorunu Yüksek Elektrik Faturaları”

Badem üreticilerinin yaşadıkları sorunlar hakkında da bilgi aktaran Tutdere, “Adıyamanımız son yıllarda bademcilik konusunda epey yol alarak Türkiye’ye adından bahsettiren bir şehir haline geldi. Fakat bademcilik çalışmalarının istediğimiz noktaya gelmesi için bölgede çiftçilerimizin desteklenmesi gerekiyor. Badem üreticilerimizin şu anda en büyük sorunu yüksek elektrik faturalarından kaynaklanan sorunlar.” dedi.

“ÇEVRE İLLERE VERİLEN ELEKTİRİK DESTEĞİ, ADIYAMANLI ÇİFTÇİLERİMİZE VERİLMİYOR”

Yüksek gelen elektrik bedelleri yüzünden üreticilerin faturalarını ödeyemediklerine dikkat çeken Tutdere, “Çevre illerin tamamında çiftçilere elektrik konusunda yüzde 65’lere varan destek sağlanıyor fakat bu destek Adıyamanlı çiftçilerimize sağlanmıyor.” diyerek iktidarın Adıyamanlı çiftçilere tarımda kullanılan elektriğe gerekli desteğivermediği, Adıyamanlı çiftçileri mağdur durumda bıraktığınıifade etti.

“Parlamentoda Adıyaman’ın Sesi Artık Daha Gür Çıkıyor”

Tutdere ayrıca, “Adıyaman halkı artık şunu gördü; Türkiye’de, parlamentoda Adıyaman’ın sesi artık daha gür çıkıyor. Ortaya koyduğumuz siyaset anlayışıyla herkeste bir farkındalık oluşturduk. İlimizin sorunlarını gündeme taşıyor, ilgili bakanlıklara bizzat iletiyor, Adıyaman’ın sorunlarının çözümü konusunda iktidarı zorluyoruz. Çalışmaların nihayetlenmesi için de elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)