CHP’li Torun, Bitmeyen yolların peşini bırakmıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’nun bitmeyen yollarını bir kez daha gündeme getirerek, iktidarı sert sözlerle eleştirdi. Torun, yıllardır tamamlanmayan Ünye-Akkuş-Niksar Yolu ile Fatsa Çevre Yolu’nun vatandaşı perişan ettiğini belirterek, “Ordulunun kaderi çile çekmek mi? Beceremiyorsanız o koltuklardan çekilin” dedi.

Vekil Haberleri 28.06.2021, 09:20
CHP’li Torun, Bitmeyen yolların peşini bırakmıyor

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, yazılı açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:

YOLLAR ÇİLEYE DÖNÜŞTÜ: Ordu ilimiz başta olmak üzere bölgemiz açısından kritik öneme sahip olan Fatsa Çevre Yolu ve Ünye-Akkuş-Niksar Yolu maalesef vatandaşlarımız açısından tam bir çileye dönüştü. Yıllardır tamamlanamayan Ünye-Akkuş-Niksar Yolu’nu 2019 yılı sonundaki TBMM’deki bütçe görüşmelerinde dönemin Ulaştırma Bakanı’na sorduk. Gelen yanıtta, ‘Projesi hazır. Bütçe imkânlarına bağlı olarak yatırım programına alınabilir’ denildi. Ama gördük ki 2020 yatırım programına alınmadı. 2020 yılının temmuz ayında bir kez daha sorduk. Gelen cevapta, ‘Proje onaylandı. Yatırım programına alınması hedefleniyor’ denildi. 2020 yılının sonunda TBMM bütçe görüşmelerinde bir kez daha sorduk ve projenin 2021 yatırım programına da alınmadığını öğrendik. Şimdi sormak istiyoruz: Her şeye para buluyorsunuz da bu yola mı bulamıyorsunuz?

PROJE BİLE BİTMEMİŞ: Fatsa Çevre Yolu’nda da durum aynı. 2019 yılı sonunda TBMM bütçe görüşmelerinde, 2020 Temmuz ayında ve 2021 yılı bütçe görüşmelerinde konuyu defalarca gündeme getirdik. Ancak gördük ki Fatsa Çevre Yolu’nun proje çalışmaları dahi tamamlanmamış. Bu nedenle de yatırım programına alınamamış.

BİTMEYEN YOL CAN ALIYOR: Fatsa Çevre Yolu, Karadeniz sahil yolunun Fatsa merkezinin içinden geçen tek yoldur. Bu yolun tamamlanmaması vatandaşlarımız açısından büyük mağduriyetler yaratmaktadır. Özellikle yaz aylarında oluşan trafik yoğunluğu nedeniyle, kazalar da artmaktadır. Yani bitmeyen yol insanımızın canına mal olmaktadır. Ünye-Akkuş-Niksar Yolu da Karadeniz’i İç Anadolu, Akdeniz ve Güneydoğu’ya bağlayan bir yoldur. Bu yolun da tamamlanmaması da artık vatandaşlarımızı canından bezdirmiştir. Kamyoncu esnafı, ‘Biz bittik, yol çilemiz bitmedi’ diyerek isyan ediyor ama iktidar duymuyor.

BECEREMİYORSANIZ ÇEKİLİN: İktidara bir kez daha çağrıda bulunuyoruz. Beceremiyorsanız o koltuklardan çekilin. Ordulunun kaderi 21. Yüzyılda yol çilesi çekmek midir? Artık vatandaşımız ‘biz bittik yollar bitmedi’ diyorsa, yetkililer aklını başına almalı, kendi yarattıkları bu mağduriyetleri bir an önce çözmelidir. Çözmüyorlarsa da sözümüz sözdür. Ordu halkı sahipsiz değildir. İlk seçimde iktidar olacağız ve Ordu’nun bu yol ayıbını da inşallah biz çözeceğiz.

Yorumlar (0)