CHP’li Topal: Yurt dışındaki Vatandaşımız Devleti yanında görmek istiyor

Koronavirüs sebebiyle ülkemize dönemeyen vatandaşlarımızın sorunlarını bir kez daha TBMM’ye taşıyan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; Her vatandaşımız devleti yanında görmek ister, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızı rahatlatan bir açıklama yapmamız gerekiyor, buradaki ailelere yardım yapmamız gerekiyor, dedi.

Vekil Haberleri 31.03.2020, 17:16
CHP’li Topal: Yurt dışındaki Vatandaşımız Devleti yanında görmek istiyor

Serkan Topal TBMM’de yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi.

Daha önce dile getirdim, bir kez daha dile getiriyorum ve iktidara sesleniyorum: Milyonlarca vatandaşımız var yurt dışında, özellikle Orta Doğu'da, Suudi Arabistan'da, Kuveyt'te, Katar'da sadece benim memleketim Hatay'dan 40 bin vatandaşımız var, 40 bin işçi.
Oradaki vatandaşlarımız işsiz kaldı. Dolayısıyla para gönderemedikleri için buradaki ailelerine, buradaki aileleri de sıkıntı yaşıyor. Oradaki vatandaşlarımız da şu anda mahsur ve mağdur durumda. Her vatandaşımız devleti yanında görmek ister; oradaki vatandaşlarımızı rahatlatan bir açıklama yapmamız gerekiyor, yardım yapmamız gerekiyor, buradaki ailelere yardım yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla sayın iktidara bir kez daha sesleniyorum: Lütfen, yapılan yardımlardan kendilerine yardım yapalım ve oradaki vatandaşlarımızı, mağdur olan vatandaşlarımızı, mahsur kalan vatandaşlarımızı Türkiye'ye getirelim.
 

Yorumlar (0)