CHP’li Topal: Elektrik Kesen Şirket, Vatandaşa Bedel Ödesin

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Elektrik kesintileri ile ilgili Kanun Teklifi verdi.

Vekil Haberleri 01.11.2019, 12:00
CHP’li Topal: Elektrik Kesen Şirket, Vatandaşa Bedel Ödesin

Topal, "Her ne sebeple olursa olsun bir fatura döneminde enerji kesintisi toplam olarak bir saati geçtiği taktirde, ilgili dağıtım şirketi enerjisi kesilen tüketicinin ilgili döneme ait fatura bedelindenyüzde on indirim yapsın ”dedi. Geç ödenen faturalardan anında gecikme faizi ve açma kapama bedeli alan dağıtım şirketleri, vatandaşın elektriğini kestiğinde neden bunun bedeli ödemiyor. Dağıtımı artık bir kamu hizmeti olmaktan çıkıp, ticari faaliyet halini almıştır. Yani artık abone yok, müşteri vardır. O zaman piyasa kuralları işlesin ve yaptırım tek taraflı olmaktan çıkarılsın. Vatandaşın mağduriyeti üzerine kurulmuş bir düzen ne adil, nede ahlakidir, ifadelerini kullandı.

Topal, TBMM Başkanlığına verdiği Kanun teklifine tüm partilerden destek istedi. Serkan Topal’ın kanun teklifinde şu talepler yer alıyor:

Madde - 1: 6446 Sayılı Elektrik Piyasası Kanunu 17.Maddesinin 8. fıkrasının sonuna gelmek üzere aşağıdaki paragraf eklenmiştir. “Deprem, ve sel gibi doğal afetler dışında, her ne sebeple olursa olsun bir fatura döneminde enerji kesintisi toplam olarak bir saati geçtiği (bir saat dahil) taktirde, ilgili dağıtım şirketi enerjisi kesilen tüketicinin ilgili döneme ait fatura bedelinden yüzde on indirim yapar.”

Madde -2 :Bu kanun yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.

Madde- 3 : Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Yorumlar (0)