CHP’li Tekin’den, iktidara polis intiharları tepkisi: Oturduğunuz o makamlarda rahat mısınız?

Türkiye’nin dört bir yanından haftanın her günü bir güvenlik görevlisin intihar ettiği haberleri geldiğini kaydeden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Nedir bu insanları intihara sürükleyen sebep? Devleti yönetenler, insanlarımız intihar ediyorlar, bunun sizce hiç mi değeri yok? Bu intihar haberlerinden sonra oturduğunuz o makamlarda rahat mısınız? Hiçbir sosyal ve ekonomik şartını düzeltmediğiniz polislerimizden, güvenlik görevlilerimizden daha özverili ve daha çok görev anlayışı beklerken, bu kardeşlerimizi intihara sürükleyen meselelerine son vermek için neyi bekliyorsun? diye konuştu.

Vekil Haberleri 17.06.2021, 11:39
CHP’li Tekin’den, iktidara polis intiharları tepkisi: Oturduğunuz o makamlarda rahat mısınız?

Tekin, “Polisler ve güvenlik görevlilerimiz ağır ve zor koşullar altında uzun saatler boyunca çalıştırılarak fiziki olarak zorlanmakta, ekonomik anlamda hakkını alamayan polis psikolojik problemler yaşamaktadır. Vatandaşa karşı aşırı güç kullanan polisin sert tavrının da çalışma koşulları ve yaşadıkları sorunlardan kaynaklandığı bilinen bir gerçektir. Fazla mesaisini alamayan, dinlenmeye fırsat bulamayan, ek işlerde çalışmak durumunda bırakılan polisin yaşadığı bu olumsuz tablo, birçok polisimizi de yalnız kendisine değil, ailesine bile zarar verir duruma getirmiştir. İşte bu zor şartlar altında çalışmanın getirdiği psikoloji ve geçim sıkıntısı polislerimizi intiharın eşiğine sürüklemiş, son bir ayda yirmiden fazla polisimiz ne yazık ki hayatına son vermiştir.

Polis intiharları, AKP iktidarının üzerini sürekli olarak kapattığı, iktidar medyasının kulağının üzerine yattığı bir konu olmaya devam ediyor diyen Tekin, “AKP'nin konuşulmasını istemediği polis intiharları, AKP iktidarı döneminde sürekli olarak artmaya devam ediyor.” dedi

Hayatının baharında gözlerinde yaşama sevinci olması gereken bu gencecik evlatlarımızı intihara iten sebepler nelerdir? Bunları bulmak araştırmak bu parlamentonun görevidir. Mesleğin, çalışma koşullarının yarattığı bu "iş stresi” hem polisi hem de polisten "hizmet alan” kamuyu etkilemektedir Tekin,” Polisler, giderek bunalıma sürüklenirken, bu göstericilere ya da vatandaşlara da maalesef "şiddet” olarak yansımaktadır.” Değerlendirmesinde bulundu

Tekin, “en çok intihar ederek yaşamına son veren meslek grubu mensubu olan polislerimizin psikolojilerini bozan etmen, sadece çalışma düzeni değildir. Emeklilikte sefalete sürükleyen ek gösterge sorunları da maalesef çözülmemiştir. Ortada bir buhran var. Pandemi ile birlikte zor günler geçiren güvenlik güçlerimiz canına kıymaya başladı. Bu konu, Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında geliyor” Gelin, ülkemizde sürekli artan intihar vakalarını birlikte araştıralım' diyoruz. Bu konu hepimizin sorunu, çözüm bulmak da siyasetçiler olarak bizim görevimiz. Kutuplaştırma ve gerginlik siyaseti ülkemizin huzurunu kaybettirdi. Gelecekte daha çok genç hayatını kaybetmeden bu soruna çözüm bulmaya davet ediyorum sizleri" diye konuştu.

Polis intiharlarını önlemek, polisleri intihara sürükleyen mevcut sorunların bütün şeffaflığıyla ortaya çıkarılması ve çözüm yöntemlerinin parlamento çatısı altında ortak akıl çerçevesinde geliştirilmesi amacıyla, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 104 ve 105. Maddeleri gereğince bir Meclis Araştırması açılması konusunda gereğini arz ederiz.

Yorumlar (0)