banner773

CHP’li Tekin: Etkinlik ve Organizasyon sektöründe çalışan, 1 Milyon kişi işini kaybedebilir!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, bugün İstanbul’da, pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen Tüm Etkinlik ve Organizatörler Derneği (TEODER) Derneğini ziyaret etti. Ziyarette, sektörü temsil eden dernek yöneticileri ile bir araya gelerek pandemi kaynaklı sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.

Vekil Haberleri 07.04.2021, 13:48
CHP’li Tekin: Etkinlik ve Organizasyon sektöründe çalışan, 1 Milyon kişi işini kaybedebilir!

Ziyarete dair yapılan açıklama şu şekilde;

“Pandemi sürecinin ortaya çıkardığı mağduriyetler, istihdam edilen personel ve aileleri ile birlikte bakıldığında yaklaşık 10 milyon kişiyi barındıran bu sektörün en çok etkilenen alanların başında geldiğini belirten Tekin, “sektöre acilen destek olunmalı, kısıtlamaların devam etmesi durumunda çok ciddi sorunlar yaşanabilir. Telafisi de mümkün olmaz “dedi.

Sektörün istihdam ettiği yaklaşık 1 milyon kişinin işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Tekin, “Etkinlik sektörü, doğrudan ya da dolaylı olarak 66 farklı sektöre katkı sunuyor. Dekorasyon işçisinden çiçekçisine, garsondan aşçısına, müzisyenden dansçısına, ses teknisyeninden fotoğrafçısına, organizatörden mekân yetkilisine, güvenlik görevlisinden valesine kadar saymakla bitmeyecek meslek sahibinin geçim kapılarının 12 aydır kapalı. Bu insanlar hayatlarını idame edebilmek adına, kiralarını ödeyebilmek adına teşvik ve cazip kredilendirme fırsatları bekliyorlar. Devlet gereğini yapmaz ise, aksi halde sektördeki mevcut mağduriyetler daha da derinleşecek ve etkinlik firmaları geri dönülemez bir çıkmaza girecek." dedi.

Sektörüne hizmet veren paydaşlarının vergi, SGK ve stopaj gibi devlet ödemeleri pandemi sonuna kadar faizsiz ertelenmesi gerektiğini belirten Tekin, “yüzde 72'si, finansal yardım almadan operasyonlarına 3 aydan daha uzun süre devam edemeyecek. Sektör temsilcileri için kamu desteklerinden en önemlileri; iş gücünü korumaya dönük destekler, mali yardımlar ve ertelemeler olmalıdır” dedi.

Yorumlar (0)