CHP'Lİ TANAL'DAN 10 KASIM'I ERTELEMEYE SERT TEPKİ…

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programının 10 Kasım’dan 12 Kasıma alınmasına sert tepki gösterdi. Tanal, “Milli değerlerimizi ayaklar altına alan iktidarın, bu ülkenin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hiçbir saygısı kalmamıştır” dedi.

Vekil Haberleri 08.11.2018, 11:36 08.11.2018, 11:36
CHP'Lİ TANAL'DAN 10 KASIM'I ERTELEMEYE SERT TEPKİ…

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün dün okullara gönderdiği yazıda 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programının 12 Kasım Pazartesi gününe ertelendiği bildirildi. Erteleme sebebi olarak herhangi bir gerekçe ise sunulmadı. CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal ise olaya sert tepki gösterdi. Tanal, şunları söyledi:

“Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümlerinde her yıl, öldüğü saat ve dakikada saygı duruşunda durulur. Günü, saati, dakikasına kadar dikkat ettiğimiz ve saygıda kusur edilmeyen, atayı andığımız bu günü başka bir tarihe almak Atatürk’e saygısızlık, Türk tarihine saygısızlıktır. Söz konusu uygulama ile günün önemi kaybettirilmeye ve önemsizleştirilmeye çalışılmaktadır. Atatürk’ün 80. Ölüm yıldönümünde yapılan bu ayıp derhal düzeltilmeli, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü sorumlularına soruşturma başlatılmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı ise konuya ilişkin açıklama yapmalıdır. Öte yandan 10 Kasım Anma Programının saatiyle dahi oynamak, kanunlara aykırıdır. 10 Kasım kanunda, yönetmeliklerde ve çalışma takvimlerinde de belli olan bir gündür. Kanunen 10 Kasım günü 09:05’te hayat durur, ataya saygı için bir dakikalık saygı duruşu yapılır. Yıllardır aksatılmadan yapılan bu anma programını değiştirmek, ertelemek kimsenin yetkisinde değildir, haddi de değildir. Kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygısızlığın hat safhalara çıktığı böyle bir dönem daha tarihimizde görüşmemiştir. İktidarın çabaları sayesinde Ata’ya saygısızlık olağanlaştırılmaya çalışılsa da amacına ulaşılamayacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin kutsal değeri olarak kalmaya devam edecek.”

Yorumlar (0)