banner773

CHP'Lİ TANAL, UĞUR MUMCU, GAFFAR OKAN VE TEHLİKEDEKİ MESLEKTAŞLARINI UNUTMADI

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, 26. Ölüm yıldönümünde Uğur Mumcu’yu unutmadı. Tanal, “Ocak ayı ülkemiz için acılarla dolu.

Vekil Haberleri 24.01.2019, 11:30 24.01.2019, 11:30
CHP'Lİ TANAL, UĞUR MUMCU, GAFFAR OKAN VE TEHLİKEDEKİ MESLEKTAŞLARINI UNUTMADI

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, 26. Ölüm yıldönümünde Uğur Mumcu’yu unutmadı. Tanal, “Ocak ayı ülkemiz için acılarla dolu. Yaşasaydı belki de açığa çıkmamış yolsuzluk dosyası kalmayacaktı. Odamın başköşesinde kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında Uğur Mumcu bulunur. Çünkü benim için Uğur Mumcu Atatürk’ün yanında, yolundadır. Kendisine büyük hayranlık beslediğim Uğur Mumcu’yu saygıyla anıyorum” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Duayen gazeteci Uğur Mumcu’nun 26. ölüm yıldönümünü ve Diyarbakır Emniyet Müdürü iken fâili hâlen meçhul olan bir suikast sonucu öldürülen polis müdürü Ali Gaffar Okan’ın 18. yıldönümünü unutmadı. Tanal’ şunları söyledi:

“ ‘Cemaatlere, tarikatlara giren çocuklar 30 sene sonra general olacaklar cumhuriyete karşı ayaklanacaklar’ diyen Uğur Mumcu’da öngörüyü anlıyoruz. ‘Bir kişiye yapılan haksızlık tüm topluma karşı işlenmiş bir suçtur. Susanlar da bu insanlık suçlarına katılmış olur’ diyen Uğur Mumcu da adaleti görüyoruz. Hizbullah’ın çökertilmesinde çok önemli bir rol oynayan, doğuda terörle mücadelede öncü isim olan Gaffar Okan’da işini aşk ile yapmanın fotoğrafını, vatan sevgisini görüyoruz. İki önemli ismi de saygıyla ve rahmetle anıyorum.”

24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü’nde meslektaşlarını da unutmadı. Sanığın kim olduğuna göre, savunduğu kişiye göre muamele gören avukatların son dönemde maruz kaldığı baskıya dikkat çeken Tanal, şunları söyledi:

“Avrupa Demokrat Avukatlar Birliği (AED) ve Dünyada İnsan Hakları ve Demokrasi İçin Avrupalı Avukatlar Birliği (ELDH) ile Avrupa Barosu İnsan Hakları Enstitüsü (İDHAE) tarafından bu seneki 24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü Türkiye’deki tutuklu avukatlara ithaf edildi. Bu bile Türkiye’de avukatların durumunu gözler önüne seriyor. Hiçbir iktidar döneminde demokrasi bu kadar ayaklar altına alınmamış belki de avukatlara bu kadar iş düşmemişti. 2002’den günümüze kadar dava dosyalarındaki artış, suç oranlarının artması, hak ihlalleri, insan haklarının çiğnenmesi vakalarının çoğalması savunmanın vatandaş için ne kadar önemli olduğunu kanıtlıyor. Uğur Mumcu’ gibi güçlü kalemlerin susturulmadığı, Gaffar Okan gibi vatan aşığı Emniyet mensuplarının yıllarca vatanına hizmet edebildiği, mağdurun yanında olan, özgürlüğümüzün güvencesi avukatların mesleğini onuruyla yapabildiği bir ülke için sadece avukatlar değil hiç kimsenin tehlikede olmadığı bir gelecek temenni ediyorum.”

Yorumlar (0)