CHP'Lİ TANAL: İNSAN İÇİN UZLAŞAMADIK HAYVAN İÇİN UZLAŞALIM

Bir televizyon programında yarışmacı olarak ünlenen Murat Özdemir'in eziyet ettiği papağan Bahtiyar öldü. Sosyal medyada eziyet görüntüleri infial yaratan olaya ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, “Hayvanları korumak için verdiğimiz kanun teklifleri sayısız ancak hepsi AKP tarafından reddedildi! Hayvan dostlarımızın gördüğü muamele siyaset üstü bir meseledir. Hiçbir bahane kaldırmaz. Meclis’te bütün partiler bir araya gelip de hangi vatandaşımızın sorununu uzlaşarak çözebildik? İnsan için uzlaşamadık, hayvanlar için uzlaşalım. Hayvan dostlarımız artık yasalarla korunmalıdır” dedi.

Vekil Haberleri 21.12.2018, 10:18 21.12.2018, 10:18
CHP'Lİ TANAL: İNSAN İÇİN UZLAŞAMADIK HAYVAN İÇİN UZLAŞALIM

Bir televizyon programında yarışmacı olarak ünlenen Murat Özdemir'in eziyet ettiği papağan Bahtiyar öldü. Sosyal medyada eziyet görüntüleri infial yaratan olaya ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal,  “Hayvanları korumak için verdiğimiz kanun teklifleri sayısız ancak hepsi AKP tarafından reddedildi! Hayvan dostlarımızın gördüğü muamele siyaset üstü bir meseledir. Hiçbir bahane kaldırmaz. Meclis’te bütün partiler bir araya gelip de hangi vatandaşımızın sorununu uzlaşarak çözebildik? İnsan için uzlaşamadık, hayvanlar için uzlaşalım. Hayvan dostlarımız artık yasalarla korunmalıdır” dedi.

Bir televizyon programı yarışmacısının papağanı eziyet ederek ölmesine sebebiyet vermesiyle yine Türkiye gündemine oturan hayvanlara eziyet isyan ettirdi. Osmaniye’de bir sokak köpeğinin üzerine kezzap döküp kulakları kesildi. Antalya’da bir kedi yanan ateşin içine atıldı. Hayvanlara yönelik vahşice olayların arttığı günlerde CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, isyan etti. Tanal, sözlerine şöyle devam etti:

“Hz. Mevlana’nın bir sözünü hatırlatmak isterim. Rabbim der ki; hayvanlar benim sessiz kullarımdır, şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklar. Bir papağana eziyet, köpeğin yüzüne kezzap atıp, kulağını kesmek, kediyi ateşte yakmak, bunlar vicdanları yaralayan, insanlığa yakışmayacak, insanlık dışı işkencelerdir. Hayvanı da Rabbimiz yaratıyor. Hayvanlar mal değil, canı yanmayan bir madde değil, konuşamadıkları can çekişmedikleri anlamına gelmiyor. İnsanın canı nasıl yanıyorsa hayvanın canı da öyle yanıyor. Bir canlının hayvan olması öldürülebileceği anlamına gelmez! Hayvana eziyet kabul edilemez. Artık bunu küçük çocuğa anlatır gibi anlatmalıyız. En yalın en basit haliyle anlatmalıyız. Anlatmaktan bıkmadan usanmadan, hayvanın da bir can olduğunu anlatmalıyız. Hayvanları korumak için verdiğimiz kanun teklifleri sayısız ancak hepsi AKP tarafından reddedildi! Hayvan dostlarımızın gördüğü muamele siyaset üstü bir meseledir. Hiçbir bahane kaldırmaz. Bu Kanun Teklifini kabul etmeyen hayvanı sevmiyor, dolayısıyla insanı da sevmiyor demektir. Hayvanın canı da en az insanın canı kadar kıymetlidir. Meclis’te bütün partiler bir araya gelip de hangi vatandaşımızın bir sorununu uzlaşarak çözebildik? İnsan için uzlaşamadık bari hayvanlar için uzlaşalım. Hayvan dostlarımız artık yasalarla korunmalıdır. Artık hayvanın canına kast etmek, hayvan öldürmek cinayet sayılmalı ve hapis cezası ile cezalandırılmalıdır. Hiç kimsenin bir sokak köpeğinin o masum yüzüne kezzap atmaya hakkı da haddi de olmamalı. Bu vahşetin karşılığı da sadece para cezası olmamalı. Hele hayvan sahipli değilse yani sokak hayvanı ise para cezası bile yok! Hayvana eziyete, canına kast etmeye hapis cezası derhal Meclis’ten geçirilmelidir.”

Yorumlar (0)