banner758

CHP’Lİ TANAL FOTOĞRAF PAYLAŞTI

Erdoğan’ın ‘özel doktoru’ eski AKP’li vekil Cevdet Erdöl’ün rektörü olduğu Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne verilen tarihi Haydarpaşa Kampüsü’nden çıkarılan Marmara Hukuk Fakültesi öğrencileri, inşaat halindeki, fiziki koşulları yetersiz binada eğitim görmeye mahkum edildi.

Vekil Haberleri 08.10.2019, 12:09 08.10.2019, 13:51
CHP’Lİ TANAL FOTOĞRAF PAYLAŞTI

Marmara Üniversitesi’nin Hukuk, Tıp, Eczacılık fakülteleri ile Radyo Sinema ve Televizyon Bölümü ve Hemşirelik Yüksekokulu’nu barındıran tarihi Haydarpaşa Kampüsü, 2015 yılında tartışmalı bir şekilde yeni kurulan ve rektörlüğünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel doktoru olarak bilinen eski AKP Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün üstlendiği Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne devredilmişti. 

İNŞAAT VE TEMİZLİK İŞLERİ TAMAMLANMADAN DERS BAŞI YAPILDI 
Haydarpaşa Kampüsü’nden çıkarılan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri için Göztepe Kampüsü’nde yeni bina yapılmaya başlanmıştı. Hukuk Fakültesi öğrencileri, yeni eğitim döneminin başladığı 23 Eylül 2019 tarihinde yeni binalarına taşındı. Ancak yeni Marmara Hukuk Fakültesi binasının plansız yapıldığı ve açılışına rağmen halen inşaat halinde olduğu ortaya çıktı. 

CHP’Lİ TANAL FOTOĞRAF PAYLAŞTI 
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan ve yeni fakülte binasına ait bazı fotoğraflar paylaşan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, derslerin başlangıç tarihinin 23 Eylül olmasına rağmen Hukuk Fakültesi öğrencilerinin taşındığı binada inşaat çalışmalarının henüz tamamlanmadığını, derslerin görüldüğü amfilerin kapasitesinin çok yetersiz kaldığını belirtti. 



DERS İŞLENİRKEN SINIFA DEMİR DÜŞTÜ! 
Öğrenci ve hocaların adeta kelle koltukta ders işlediğini ifade eden Tanal, “Tarihi fakülte binaları ellerinden alınarak yeni kurulan Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne verilen Marmara Hukuk öğrencilerinin çilesi bitmek bilmiyor. Öğrencilerin taşındığı Göztepe Kampüsü’ndeki yeni bina adeta dökülüyor. İnşaatı tamamlanmamış. Öğrenciler inşaat gürültüsünden, temizlik çalışmalarından dersleri dinlemede güçlük çekiyor. İnşaat halindeki binada öğrencilerin can güvenliği yok.  Örneğin Miras Hukuku dersinde sınıfa demir düşmüş” dedi. 

KORİDORLAR DERSLİK OLDU, YERLERE KARTON SERİLİYOR 
Tasarlanan amfilerin kapasitesinin çok küçük olduğuna dikkat çeken CHP’li Tanal, şöyle devam etti: “Amfiler çok küçük, sınıflar havasız, pencere bile doğru düzgün yok. Amfilere en fazla 200 kişi sığabiliyor. Fakat öğrenci sayısına baktığımızda Ticaret Hukuku dersini alan öğrenci sayısı 723, Medeni Usul Hukuku dersini alan öğrenci sayısı 605, Eşya Hukuku dersini alan öğrencilerin sayısı ise 601. Öğrenciler amfide yer kapmak için adeta birbirleriyle yarışıyor. Ders saatinden önce yer bulma telaşına düşüyorlar. İnşaat artığı kartonu yere serip tozun, pisliğin içerisinde ders dinlemeye çalışan öğrenciler var. Fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere öğrenciler amfilere sığmayınca koridorlara dahi sandalyeler konulmuş. Ses sistemi de doğru düzgün çalışmıyor. Marmara Hukuk Fakültesi öğrencileri sağlıklı koşullarda eğitim göremiyor. Eğitim hakları engelleniyor” bilgisini verdi.


 

ÖĞRENCİLER HAYDARPAŞA KAMPÜSÜ’NÜ GERİ İSTİYOR 
Üniversite yönetiminin çözüm üretmek yerine haklarını arayan öğrencilere gözdağı verdiğini anlatan Tanal, “Öğrencilerin mağduriyetinin biran önce giderilmesi gerekiyor. Öğrencilerin talebi, çıkarıldıkları Haydarpaşa Kampüsü’ne geri dönmek istiyorlar. Tarihi Haydarpaşa binası onların yuvasıydı.  Öğrencileri yuvalarından zorla çıkarttılar” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)