CHP’Lİ TANAL AVUSTURYA’DAKİ TÜRKLERİN SORUNLARI İÇİN DEVREDE

Avusturya’nın başkenti Viyana’ya giden CHP’li vekil Mahmut Tanal, ülkedeki Türklerin sorunlarının çözümü konusunda bir dizi temaslarda bulundu.

Vekil Haberleri 01.10.2019, 10:28
CHP’Lİ TANAL AVUSTURYA’DAKİ TÜRKLERİN SORUNLARI İÇİN DEVREDE

Avusturya’da bulunan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, başkent Viyana temasları kapsamında CHP Avusturya Birliği Başkanı Çağdaş Arslan ve yönetim kurulu üyeleri ile gurbetçi vatandaşlarla bir araya geldi. 

CHP AVUSTURYA BİRLİĞİ LOKALİ’NDE BULUŞMA 
Tanal’ın katılımıyla CHP Avusturya Birliği Lokali’nde gerçekleşen buluşmada, Pazar günü yapılan Avusturya seçimleri, Avusturya Sosyal Demokrat Partisi’yle (SPÖ) dayanışma, Türkiye – Avusturya ilişkileri, ülkede yaşayan Türklerin sorunları ele alındı. CHP’li Tanal, CHP Avusturya Birliği Lokali’ndeki buluşmada gurbetçilerin kendisine aktardığı sorunları tek tek not aldı. 



GURBETÇİLERİN SORUNLARINI BÜYÜKELÇİ VE BAŞKONSOLOSLA PAYLAŞTI 
CHP’li vekil Mahmut Tanal, daha sonra beraberindeki CHP Avusturya Birliği Başkanı Çağdaş Arslan ve CHP Viyana Birliği Başkanı Nilüfer Aydoğdu’yla birlikte Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ümit Yardım ile Türkiye’nin Viyana Başkonsolosu Asip Kaya’yı ayrı ayrı ziyaret etti. Görüşmelerde Tanal’ın hem Büyükelçi Yardım’a hem de Başkonsolos Kaya’ya Avusturya’da yaşayan Türklerin emeklilik, çifte vatandaşlık, hastanelerde tedavi hizmetinden yararlanamama, öğrencilerin barınma, vize alamama, dil sorunu, Türklere yönelik bazı okullarda Türkçe dersi verilmemesi gibi sorunları aktardığı öğrenildi. Büyükelçi Yardım ile Başkonsolos Kaya’nın duyarlılıklarından dolayı Tanal’a ve beraberindeki CHP’lilere teşekkür ettikleri belirtilirken, ülkedeki Türklerle ilgili kendilerine de benzer şikayetlerin iletildiği, çözüm için uğraştıklarını söyledikleri kaydedildi. 

Tanal da ilgili ve samimi yaklaşımlarından dolayı Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ümit Yardım ile Türkiye’nin Viyana Başkonsolosu Asip Kaya’ya teşekkür etti. 

Yorumlar (0)