CHP'Lİ TANAL: 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ RESMİ TATİL İLAN EDİLSİN

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tatil ilan edilmesine ilişkin kanun teklifi verdi. Tanal, “Sembolik anlamda bir gün de olsa her işi erkeklerin hallettiği ve kadınlarımızın dinlenebildiği bir gün olmalı. Bu nedenle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü resmi tatil ilan edilmelidir” dedi.

Vekil Haberleri 07.03.2019, 14:00 07.03.2019, 14:00
CHP'Lİ TANAL: 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ RESMİ TATİL İLAN EDİLSİN

CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün resmi tatil ilan edilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Kanun Teklifi sundu. Kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözüne atıfta bulunan Tanal, sözlerine şöyle devam etti:

“Kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; Bir toplum, cinslerinden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim topluluğumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur. Kadın, toplumun, sosyal yaşamın, hayatın, geleceğin vazgeçilmez parçasıdır. Toplum inşasında kadının önemi yadsınamaz. Kadın ile cinayet kelimesinin yan yana dahi gelmediği bir toplum için başta erkekler olmak üzere elbirliği ile mücadele şarttır. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün resmi tatil olarak verdiğimiz kanun teklifi tabiki kadınlarımızın yaralarını sarmayacak. Ancak sembolik de olsa kadınlarımıza verdiğimiz önemi vurgulamak için bir adım atmayı amaçladık.” Tanal’ın verdiği Kanun Teklifi Metni ise şöyle:

Yorumlar (0)