CHP’Lİ TANAL 30 AĞUSTOS’UN YIL DÖNÜMÜNDE HATIRLATTI:

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla açıklama yapan CHP’li Mahmut Tanal, Dumlupınar’da çarpışmanın şiddetlendiği saatlerde Atatürk düşmanlarının “Yunan birlikleri galip geldi. Mustafa Kemal esir alındı’ söylentisini çıkardığını hatırlattı.

Vekil Haberleri 30.08.2019, 10:07
CHP’Lİ TANAL 30 AĞUSTOS’UN YIL DÖNÜMÜNDE HATIRLATTI:

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğine vurgu yaptı.

Tanal, Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk ordusunun zaferi ile sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçtiğini kaydetti.

 

30 AĞUSTOS’TA KURTULUŞ SAVAŞI ZAFERLE SONUÇLANDI
Bağımsızlık ve özgürlüğün Atatürk’ün karakterini oluşturduğunu kaydeden Tanal, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, işgalin ilk günlerinden itibaren manda ve himayeyi kabul etmeyerek tam bağımsızlık idealiyle yola çıkmıştır. Başkomutan Mustafa Kemal Paşa, ‘Ya istiklal ya ölüm’ diyerek ülkeyi düşman kuvvetlerinden temizlemiştir. 30 Ağustos 1922, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlandığını müjdeleyen bir tarih olarak kayıtlara geçmiştir. 30 Ağustos, unutulmaz bir kahramanlık destanıdır” dedi.

 

TANAL O SÖYLENTİYİ HATIRLATTI
Anadolu’nun, vatanın hangi badireler atlatılarak, ne tür fedakârlıklar yapılarak kurtarıldığını anlamayan gafillerin Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Kurucusu Atatürk’e düşmanlık beslediğini belirten Tanal, şöyle devam etti: “Atatürk olmasaydı bu devlet kurulmazdı. Eğer Atatürk Kurtuluş Savaşı’nı başlatıp tam bağımsızlık konusunda kararlılık göstermeseydi, bugün emperyalist güçlerin boyunduruğu altında yaşıyor olurduk. Mustafa Kemal Paşa öyle bir liderdi ki, çarpışmanın şiddetlendiği 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde, diğer adıyla Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde bizzat komutan olarak en önde görev yaptı. Türk ordusunun galip gelmesini istemeyen Atatürk düşmanları, sessizliğin çöktüğü, muharebenin gidişatına ilişkin haber alınamayan saatlerde, ‘Yunan birlikleri galip geldi. Türk ordusu bozguna uğradı. Mustafa Kemal esir alındı’ söylentisini yaydı. Ancak anlaşıldı ki, tam tersi olmuştu. Bozguna uğrayan Yunan birlikleriydi ve esir düşen Yunan general Nikolas Trikupis’ti.”

CHP’li Vekil Mahmut Tanal, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümünde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, aziz şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andığını söyledi.

 

Yorumlar (0)