CHP'Lİ SÜLLÜ AKP'YE SESLENDİ 'GİDİYORSUNUZ'

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, TBMM’de devam bütçe görüşmelerinde grup adına yaptığı konuşmada İstanbul eski Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz bu şehrin kıymetini bilemedik.

Vekil Haberleri 20.12.2018, 14:30 20.12.2018, 14:30
CHP'Lİ SÜLLÜ AKP'YE SESLENDİ 'GİDİYORSUNUZ'

Biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz. Ben de bundan sorumluyum.” itiraflarını hatırlatarak AKP Grubuna sordu. “İstanbul’a ihanet ettiğini itiraf eden anlayış, kendinde topladığı yetkilerle diğer şehirlere ihanet etmeyeceğinin garantisini nasıl verecek?”

 Eskişehir’de başarının, “belediye başkanlarının şehre ihanet etmediği için”  kısıtlı bütçe ile yakalandığını anlatan Süllü, “ Eskişehir, Türkiye’de şehir turizminin öncüsü bir şehir haline geldi. Şehir denince akla gelen örnek gösterilen Eskişehir’i farklı partilerden belediyeciler ziyaret ederek brifing alıyor. Şehirde yaşayanlar ise Eskişehir’de yaşamaktan gurur duyuyor. ” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü AKP’li belediyelerin borç batağında olduğunu vurgulayarak AKP grubuna seslendi: “Belediyelerimize kara bir bulut gibi çöken AKP zihniyetinin dizleri üzerine çöktüğünü göreceğimiz günler çok yakın. Kişi başına düşmesi gereken 15 metrekare yeşil alanın, 8 metrekareye düştüğü ülkemizde, günah çıkarmaktan öteye gitmeyen sözde millet bahçesi vaatleri. beton yığınları arasında nefes alamayarak, termik santrallerle beden sağlığını, yoksullukla ayrıştırmalarla ruh sağlığını bozduğunuz vatandaşlarımızı tedavi etmek için diktiğiniz devasa şehir hastaneleri de sizi kurtaramayacak. Gidiyorsunuz gelirleri hakça değil, rant çevrelerine bölüştürdüğünüz için, mutlu bir azınlık, mutsuz bir çoğunluk yarattığınız için, garabet bir yasa ile güya mahalle statüsüne kavuşturduğunuz köyleri boşalttığınız için gidiyorsunuz. Yönettiğiniz şehirleri insani gelişmişlik sıralamasında ilk sıralara değil, borç sıralamasında ilk sıralara yerleştirdiğiniz için, şehirlerin kalbine hançer gibi sapladığınız binalarla dokuyu bozduğunuz, şehirleri yeşile değil, griye boyadığınız için gidiyorsunuz. Belediye seçimleri ile geldiniz belediye seçimleri ile gidiyorsunuz. Kısaca şehirlerimize ihanet ettiğiniz için gidiyorsunuz. Ne diyelim yolunuz açık olsun.”

 

Yorumlar (0)