banner773

CHP’li Sındır, “iktidarımız yakındır!”

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bergama’da divan başkanlığını yaptığı danışma kurulunda örgüte birlik ve dayanışma mesajları verdi, devletin bütün gücünü elinde bulunduran ve bunu baskı unsuru olarak kullanmaktan çekinmeyen AKP iktidarını demokratik yollarla iktidardan indireceklerini söyledi.

Vekil Haberleri 24.08.2021, 13:25
CHP’li Sındır, “iktidarımız yakındır!”
Sındır, Bergama’da divan başkanlığını yaptığı danışma kurulunda örgüte birlik ve dayanışma mesajları verdi, devletin bütün gücünü elinde bulunduran ve bunu baskı unsuru olarak kullanmaktan çekinmeyen AKP iktidarını demokratik yollarla iktidardan indireceklerini söyledi.
 “ARTAN İŞSİZLİK, DÜŞEN ALIM GÜCÜ, EKONOMİK ÇÖKÜŞ”
İktidarın beceriksizliğin, sorumsuzluğun vurdumduymazlığın, yolsuzluğun, soygunun ve çürümüşlüğün temsilcileri haline geldiğini söyleyerek sözlerine başlayan Sındır, “Kral çıplak, biz bunu bağıra bağıra her yerde söylüyoruz. Çiftçisiyle, işçisiyle, işsiziyle, emeklisiyle, memuruyla, esnafıyla, gittikçe yoksullaşan dar ve orta gelirli yurttaşlarımız da bunu yaşayarak artık daha net görüyor. Demokrasiyi ortadan kaldıran, milli değerlerimizi haraç - mezat satan, salgında halkını yalnız bırakan, yurttaşına İBAN gönderen, emeklinin, işçinin, çiftçinin, esnafın, memurun, öğrencinin toplumun sorunlarına kulak tıkayan iktidarı artık herkes çok iyi tanıyor. Artan işsizliğe, düşen alım gücüne, ekonomik çöküşe tüm yurttaşlarımız tanıklık ediyor. İlk genel seçimlerde devletin bütün gücünü elinde bulunduran ve bunu kullanmaktan çekinmeyen AKP iktidarını demokratik yollarla iktidardan indireceğiz” dedi.
 “ŞİDDETLE REDDEDİYORUZ”
İktidara giden yolda tüm parti üyelerine büyük sorumluluk düştüğünü ifade ederek sözlerine devam den Sındır, “gecesini gündüzüne katan, yurdumuz için adalet ve demokrasi mücadelesinde gövdesini ortaya koyan Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu gibi tüm kadrolarımız yürekten çalışmalı, vatandaşlara dokunmalı, emin adımlarla yürüdüğümüz iktidar yoluna güç vermeli. Bugün CHP’liler ve sivil toplum sesini çok daha güçlü bir şekilde yükseltirken bu sesten artan bir rahatsızlık duyan siyasal iktidar, çaresizlik içinde baskı ve zulmünü artırıyor. İktidar bugün topluma dair, yaşama dair düşüncelerinden rahatsız olduğu meslek kuruluşlarını, işçi sendikalarını, emek ve demokrasi güçlerini görevden almak da dahil olmak üzere idari ve mali denetim yetkisini, kanunla düzenlenmesi gerekirken, hukuksuz bir şekilde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile devlet denetleme kurulu’na vererek, siyasi iradenin baskısıyla sivil toplumun sesini de kısmaya çalışıyor. Meslek Kuruluşları ve İşçi Sendikaları bağımsız, özerk ve demokratik kitle örgütleridir. Kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlar üzerindeki idari ve mali denetim ancak kanunla düzenlenebilir. Tek adamın Kararnamesi ile yapılan ferman niteliğindeki baskıcı ve antidemokratik düzenleme Anayasaya aykırıdır. Şiddetle reddediyoruz” dedi.

Yorumlar (0)