CHP’li Sındır: “9 Eylül esaretin sona erdiği gündür”

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97’nci, CHP’nin kuruluşunun 96’ıncı yılı sebebiyle yazılı açıklama yayınladı.

Vekil Haberleri 09.09.2019, 10:00
CHP’li Sındır: “9 Eylül esaretin sona erdiği gündür”
Sındır, "İzmir, işgalcilere ilk kurşunun sıkıldığı, bağımsızlığa giden yolda esarete noktanın konulduğu yerdir. 9 Eylül asla kaybolmayacak tarihi bir dönüm noktasıdır" dedi.
 
“9 EYLÜL, BAĞIMSIZLIK ATEŞİNİ TÜM YURTTA KÖRÜKLEMİŞTİR”
İzmir’in işgalinin Anadolu insanının direnişi noktasında milat olduğunu söyleyerek açıklamasına başlayan Sındır, “ne düşmanın İstanbul’a ayak basışını, ne Anadolu’nun işgal edilişini, ne de İzmir’in yakılışını unuttuk. Verdiğimiz canlarla, döktüğümüz gözyaşlarıyla bir asır önce tek yürek olmanın verdiği güçle bağımsızlığımıza eriştik. İzmir’in işgali yurdun en ücra köşelerine kadar derinden hissedilmiş, bağımsızlık ateşini tüm yurtta körüklemiştir. 9 Eylül sadece düşmanla değil yoklukla da savaşan bir milletin bağımsızlığa olan inancını tüm dünyaya haykırdığı gündür. 9 Eylül; İzmir’e ve İzmirlilere de Cumhuriyete sahip çıkma ve bağımsızlığını her seferinde haykırma karakterini hediye etmiştir” dedi.
 
“SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ”
İnsan üstü bir çaba, azim, kararlılık ve fedakarlık ile kurtuluş savaşının zaferle sonuçlandığının altını çizen Sındır, “İzmir işgalcilere ilk kurşunun sıkıldığı, bağımsızlığa giden yolda noktanın konulduğu yerdir. 9 Eylül esaretin sona erdiği gündür. Savaşlardan bitap düşmüş bir milletin çocukları olarak sorumluluğumuzu biliyoruz. Bu kutlu günün onuru ile bağımsızlığımızı sonsuza kadar sürdürmek ve milletimizi esenliğe kavuşturmak için yılmadan mücadele edeceğiz. Hepimiz kurucu önderimizin izinden sapmaksızın, ülkemizin bağımsızlığının sonsuza kadar yaşatılması ve halkımızın huzuru, güveni ve esenliği için çalışmalarımızı ödünsüz bir şekilde sürdüreceğiz. Milletimizden ve tarihimizden aldığımız güç ile demokrasi ve adalet mücadelemize yılmadan devam edeceğiz” dedi.
 
“DEVRİMLERİN VE DEMOKRASİNİN MİMARI OLMUŞTUR”
CHP’nin milletin güvencesi olduğunu vurgulayan Sındır açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Kuvayi Milliye’nin devamı olan partimiz, bir asra yakın tarihi ile çağdaşlığın, devrimlerin ve demokrasinin mimarı olmuştur. Partimizin varlığı, anlayışı ve örgütlü gücü; laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti ilkelerine bağlılığı, milletimizin yegane güvencesidir. Milletimizin iradesini yok saymak isteyen, Cumhuriyetimizin kazanımlarını temelden sarsan, kişisel ikballerini her şeyin üstünde tutan siyasal anlayışa karşı mücadelemizden asla geri adım atmayacağız. İzmir'imizin kurtuluşunun 97'nci ve Türkiye Cumhuriyeti'mizi kuran Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluşunun da 96'ncı yıldönümü kutlu olsun. 9 Eylül asla kaybolmayacak tarihi bir dönüm noktasıdır.”

Yorumlar (0)