CHP’li Serter’den Bakan Selçuk’a tepki: “Ya öğrencilerimizden ve halktan özür dile ya da istifa et"

CHP'li vekil Serter Eba TV' de yayınlanan görüntüler nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a tepki gösterdi: “Ya öğrencilerimizden ve halktan özür dile ya da istifa et"

Vekil Haberleri 23.03.2020, 18:30 23.03.2020, 18:49
CHP’li Serter’den Bakan Selçuk’a tepki:  “Ya öğrencilerimizden ve halktan özür dile ya da istifa et"

İzmir Milletvekili Bedri Serter, korona virüsü salgını nedeniyle Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden uzaktan eğitime başlayan Milli Eğitim Bakanlığı'nı ve bakan Ziya Selçuk'u, EBA'nın ilk gününde yaşananlar nedeniyle sert şekilde eleştirdi.

EBA'nın ilk gününde ortaöğretim öğrencilerine ders aralarında ideolojik tabanlı animasyonlar gösterildiğini söyleyen Serter, açıklamasında "Ülkenin ve dünyanın çok zor zamanlardan geçtiği bu günlerde, tarihteki idamları, geçmişte yaşanan olayları hatırlatmak ve ideolojiyi eğitime alet etmek de nedir? Tabii ki idamlara ve geçmişte yaşanan bu olaya tepkimiz sonsuz. Ama bugün çocuklarımıza ilk dersleri verirken bu olumsuzluklarla başlamayı bakan Selçuk nasıl açıklayacak? Selçuk, ya öğrencilerimizden ve halktan özür dilemeli ya da istifa etmelidir "dedi.

“Gün, Atatürk'ün bize gösterdiği ışıkta yürüme günüdür"

"Bugün dünyayı sarsan ve Türkiye’mizde de önü alınamayan korona virüsüyle uğraşırken, hangi aklı evvel eğitimci bu görüntülerin yayınlanmasına izin vermiştir. Şaşkınım!” diyen Serter, “Gün, Atatürk'ün bize gösterdiği ışıkta yürüme günüdür" dedi.

Yorumlar (0)