CHP'li Serkan Topal: ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE KADRO VERİLSİN

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, Ücretli öğretmenlerin kadro sorununu bir kez daha TBMM Gündemine taşıyarak Şubatta 1.200 kadro verilsin, dedi.

Vekil Haberleri 15.01.2019, 16:30 15.01.2019, 16:30
CHP'li Serkan Topal: ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE KADRO VERİLSİN

TBMM Genel Kurulunda Milli Eğitim Bakanına çağrı yapan Topal, Öğretmenler sizden müjdeli bir haber bekliyor. Biz de bu haklı talebi buradan size iletiyoruz. Bir an önce atamaların yapılmasını ve bu sorunun çözülmesini bekliyoruz. İfadelerini kullandı. Serkan Topal’ın yaptığı açıklama şöyle:

ÖĞRETMENLİK YAPMAK İSTİYORLAR

 23 Kasım 2018 tarihinde yapılan ücretli sözleşmeli öğretmen atamasında, Bakanlığın istediği tüm şartları taşımalarına rağmen, kontenjan yetersizliğinden 1.200 öğretmenimiz atanamadı. Bu öğretmenlerimizin tamamı, en az beş yıl olmak üzere uzun yıllardır devlet okullarında ve halk eğitim merkezlerinde ücretli olarak çalışmaktadırlar. Öğretmenlik dışında herhangi bir iş yapma olanakları yoktur. Devletten tek istedikleri, öğretmen olarak çalışmaktır.

Sayın Millî Eğitim Bakanından, şubat atamasında 1.200 kişilik kadro talep ediyorlar. 

1.200 KİŞİLİK KADRO TALEP EDİYORLAR

Sayın Millî Eğitim Bakanından, şubat atamasında 1.200 kişilik kadro talep ediyorlar. Sayın Bakana sesleniyorum: Şubat atamasında öğretmenlerimizin bu haklı talebini yerine getirecek misiniz? Öğretmenler sizden müjdeli bir haber bekliyor, biz de bu haklı talebi buradan size iletiyoruz. Bir an önce atamaların yapılmasını ve bu sorunun çözülmesini bekliyoruz. 

Yorumlar (0)