CHP’li Serkan TOPAL: Milletimizden büyük hiçbir güç yoktur.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda; “Egemenliğimizin tek kaynağı Türk Milleti’dir, dedi.

Vekil Haberleri 22.04.2019, 17:45
CHP’li Serkan TOPAL: Milletimizden büyük hiçbir güç yoktur.

Serkan Topal, yazılı olarak yayınladığı mesajında şu görüşlere yer verdi: Kurtuluş Savaşında Türk Milleti, “ya istiklâl ya ölüm” ilkesini esas alarak mücadele etmiş ve devletin tam bağımsızlığını bütün dünyaya ve içerideki güç odaklarına karşı açıkça ifade etmiştir. Bu itibarladır ki Türk Devletinin dayandığı esas, millî egemenlik olmuştur. Bilinmelidir ki; Egemenliğin tek, meşru kaynağı ve sahibi millettir. Yöneticiler ancak egemenliği kullanmak yetkisine sahip olabilirler. Bu bizim devletimizin kurucu ilkesidir ve tüm yöneticileri bağlar. Yönetim makamında bulunanlar egemenliğin kaynağının millet olduğunu asla unutmamalıdırlar. Makamı, mevkisi ne olursa olsun hiç kimse milletimizden daha büyük değildir. Millete efendi olmak değil, hizmet etmek esas olmalıdır.

Çünkü bizim Cumhuriyetimizin temelinde Milli İrade vardır. Bu irade bütün yasaların kaynağıdır ve hepimizi bağlar. Herkes bu iradeye saygı göstermelidir.

Bizlere bu günleri bağışlayan başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATAÜRK olmak üzere Kurtuluş savaşımızın tüm lider kadrosunu ve onların arkasında sarsılmaz bir irade gösteren ilk meclisimizin tüm üyelerini bir kez daha saygı ve minnetle yad ediyorum. Bu vesile ile TBMM’nin açılışının 99.yılını ve Milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük bir coşku ile kutluyorum. Bilinmelidir ki; Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır.

Yorumlar (0)