banner773

CHP'li Serkan Topal: Eren Erdem'e kumpas mı kuruldu.

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal 175 gündür Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan 26.Dönem İstanbul Milletvekili Eren Erdem’i gündeme taşıdı. Adalet Bakanı’na, Eren Erdem neden hâlâ içeride? Sorusunu yönelten Serkan Topal, tutuklanmasına neden olan gizli tanığın mahkemede, söylediklerim yalandı demesine karşın, Eren Erdem’in hala tutuklu olması bir kumpas mı var sorusunu akla getiriyor dedi. Serkan Topal’ın açıklaması şöyle:

Vekil Haberleri 21.12.2018, 10:24 21.12.2018, 10:24
CHP'li Serkan Topal: Eren Erdem'e kumpas mı kuruldu.

TBMM Genel Kurulu’nda söz alan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal 175 gündür Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan 26.Dönem İstanbul Milletvekili Eren Erdem’i gündeme taşıdı. Adalet Bakanı’na,  Eren Erdem neden hâlâ içeride? Sorusunu yönelten Serkan Topal, tutuklanmasına neden olan gizli tanığın mahkemede, söylediklerim yalandı demesine karşın,  Eren Erdem’in hala tutuklu olması bir kumpas mı var sorusunu akla getiriyor dedi. Serkan Topal’ın açıklaması şöyle:

“26'ncı Dönem Milletvekili arkadaşımız Eren Erdem yüz yetmiş beş gündür Silivri Cezaevinde tutuklu. Tutuklanmasına neden olan gizli tanık, mahkemesindeki ifadesinde "Bana Eren Erdem'le ilgili ifade vermeyi bir A Haber muhabiri telkin etti. Beni bir savcıya götürerek Eren Erdem'in FETÖ bağlantısı olduğu yönünde ifade vermemi istedi. Savcı da 'Gel seni gizli tanık yapalım.' diyerek ifademi aldı ve gizli tanık oldum. Söylediklerim gerçek değil, yalandı." dedi, gizli tanık diyor. O savcı şimdi Hâkimler ve Savcılar Kurulunda, gazeteci yurt dışında, gizli tanık evinde, işlerinin başında, Eren Erdem ise Silivri Cezaevinde haksız yere tek kişilik hücrede tecrit hâlde yatıyor.

Adalet Bakanına sesleniyorum: Bu kumpas değil de nedir? Bu düzenle hak, hukuk, adalet sağlanır mı? Bu savcı hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz? Eren Erdem neden hâlâ içeride?”

 

 

 

 

Yorumlar (0)