CHP’li Serkan Topal: Eğitimde sorunların nedeni AK Parti’dir.

Eğitimin ve Öğretmenlerin sorununu bir kez daha TBMM Gündemine taşıyan CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; AK PARTİ bu sorunu çözmeye çalışmıyor, ideolojik anlamda yaklaşıyor, dedi.

Vekil Haberleri 20.06.2019, 20:36
CHP’li Serkan Topal: Eğitimde sorunların nedeni AK Parti’dir.

2018-2019 öğretim yılının sona ermesiyle tatile giren bütün çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve eğitim camiasına iyi tatiller diliyorum, diyen Topal konuşmasında şu görüşlere yer verdi.

EĞİTİMDE SORUNLARIN NEDENİ AK PARTİ’DİR

Hepimiz çok iyi biliyoruz, eğitim sistemimizin sorunlarını hepimiz çok iyi biliyoruz; aslında iktidar partisi de biliyor, muhalefet de biliyor fakat çözüm noktasında anlaşamıyoruz. Biz köklü bir reformdan bahsediyoruz ama kendileri sürekli revizyondan bahsediyorlar. Kronik bir yaraya siz ne kadar pansuman yaparsanız yapın hiçbir şekilde o yara iyileşmez. Tıp teriminde bütün uzman hekimlerin bir tanı koyma olayı vardır, konsültasyon. İşte bütün bileşenleri bir ara gelmiş, aslında konsültasyona ihtiyaç var, eğitim sistemindeki sorunları ancak bu şekilde çözebiliriz. Her bakan, bir önceki bakanın sistemini eleştiriyor, revize ediyor ama maalesef işin içinden çıkılamaz hâle geliniyor "Bunun sebebi de yine -maalesef- AK PARTİ iktidarı." dediğimizde arkadaşlarımız oradan homurdanıyor, itiraz ediyor.

On yedi yıllık AK PARTİ iktidarında neler yapıldı, burada anlatmaya zaten süre yetmez ama mesela hatırlatmak istiyorum: 4+4+4 ne oldu? Bugün yine değiştirilmeye çalışılıyor. 60 aylık çocuklarımızın okula başlatılma olayına o dönem muhalefet itiraz etti, itiraz ettiği zaman da iktidar neredeyse bizimkileri suçlu buldu. Bugün ne oldu? Şu anda Komisyonda tartışılıyor ve 60 ayın doğru olmadığı kanaatine varılmış, 72'ye çekiliyor.

FATİH diye bir proje getirildi, akıbetini bilen yok. Bir gecede TEOG sınavı kaldırıldı "Liseler sınavsız." denildi ve özellikle Anayasa'da fırsat eşitliğinin önüne geçilmiş oldu.

4+4+4 sistemi çıkarılırken denildi ki: "Okullarda ikili eğitim kalmayacak." 21'inci yüzyılda biz hâlâ birleştirilmiş sınıflarla boğuşuyoruz.

ÖĞRETMENLERE VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Atanamayan öğretmenler müjde bekliyor. Sözleşmeli öğretmenlerin durumu bugün Komisyonda, bunu konuşacağız, tartışacağız; umarım bu konuyla ilgili bir çözüm bulunabilir. Yine, ücretli öğretmen arkadaşların bir kısmı alındı, bir kısmı maalesef dışarıda kaldı.

Bütün bu sorunların nedeni maalesef yine AK PARTİ…

AK PARTİ bu sorunu çözmeye çalışmıyor, sadece kendi penceresinden ideolojik anlamda yaklaşıyor. Dolayısıyla her gelen bir sonraki bakan kendine göre bir sistem oluşturuyor.

3600 ek gösterge, 5-6 partinin de hem iktidar hem muhalefet partilerinin de vaatlerinde vardı. Bugün Komisyonda bunu dile getirmeye çalışıyoruz. Umarım 3600 ek gösterge getirilir.

Okullarda çalışan taşeron arkadaşlarımız var, şimdi iki ay işsiz kalacaklar, ne yapacaklar bu arkadaşlar? Maalesef bu sorun hâlâ çözülmedi.

YENİ FETÖLER ÇIKMASIN

Son olarak şunu söylemek istiyorum: Abbasi Halifesi meşhur Harun Reşid vaaz veriyor, diyor ki: "Ey halkım, bana gece gündüz dua etmelisiniz." Onlar da "Neden?" diyor. "Veba gibi ölümcül bir hastalık benim dönemimde gelmedi." diyor. O ‘naünlü SufiBehlül-ü Dane cevap veriyor, diyor ki: "Ey Halife, Allah insaflıdır. Bir ülkeye birden fazlabela vermez ki."

FETÖ gibi bir bela başımızda şu anda. Bunun müsebbibi kim?  Bu yüzden, gelin, eğitimin sorunlarını hep birlikte çözelim. İkinci bir belayla karşı karşıya kalmayalım.

Yorumlar (0)