CHP'Lİ ŞAROĞLU'NDAN SİVİL ŞEHİT YAKINLARI İÇİN KANUN TEKLİFİ

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, sivil şehit yakınlarına kamuda istihdam hakkı tanıyan “Terörle Mücadele Kanununda” değişiklik yapılması için TBMM Başkanlığına kanun teklifi verdi.

Vekil Haberleri 05.12.2018, 11:18 05.12.2018, 11:18
CHP'Lİ ŞAROĞLU'NDAN SİVİL ŞEHİT YAKINLARI İÇİN KANUN TEKLİFİ

Teklif, sivil şehit yakınlarına ‘bir’ olarak tanınan kamuda istihdam hakkının ‘iki’ olarak değiştirilmesini öngörüyor.

Teklifin gerekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun ile terör eylemleri nedeniyle hayatını kaybetmiş veya engelli hale gelmiş olan aile yakınlarına hak sahibi sonucu doğurmaktadır.

Terörle Mücadele Kanununda, Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanunu kapsamında aylık bağlananlardan terör eylemleri nedeniyle hayatını kaybetmiş sivil şehit yakınlarına kamu kurumlarına istihdam hakkı düzenlenmektedir.

İlgili kanun maddelerinde kimi sivil şehit yakınlarına kamuda istihdam hakkı ‘bir’ şeklinde hükmedilmektedir. Bu durum, aynı acıyı yaşayan, aynı mağduriyet sahibi insanlar arasında bir eşitsizlik doğurmaktadır.

Kanun teklifi uyarınca, sivil şehit yakınları arasındaki eşitsizliğin giderilmesi, terörden zarar gören sivil şehit yakınlarının kamuda istihdam ve sosyal haklarından adil bir biçimde yararlanması sağlanacaktır.

Teklifle, terör eylemleri nedeniyle hayatını kaybetmiş sivil şehit yakınlarına ‘bir’ olarak tanınan kamuda istihdam hakkının, ‘iki’ şeklinde değiştirilmesi amaçlanmaktadır.”

Yorumlar (0)