CHP'li Şaroğlu, Tunceli'deki elektrik kesintilerini bakana sordu

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Tunceli ve bölge illerde yaşanan elektrik kesintilerini meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 02.01.2019, 13:06 02.01.2019, 13:06
CHP'li Şaroğlu, Tunceli'deki elektrik kesintilerini bakana sordu
Chp'li Şaroğlu, Tunceli ve bölge illerinde 24 saati aşan ve bir haftadır devam eden elektrik arıza ve kesintilerinin bölge halkının ısınma, haberleşme gibi temel ihtiyaçlarını karşılama konusunda  mağduriyet yaşattığını belirterek, konuyla ilgili Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.
 
Şaroğlu Bakan Dönmez'e, "Son bir haftalık süreçte, doğu illerinde ve özellikle Tunceli'de 24 saati aşan elektrik kesintilerinin yaşanması ve bu konuda bölge halkının yaşadığı mağduriyet, bakanlığınızın gündeminde midir? Bu sorunun çözümüne dönük elektrik dağıtım şirketleri ile bir koordinasyon çalışması yürütülmekte midir?" diye sordu.
 
Soru önergesinde şu ifadelere yer verildi:
 
"Ülkemizde son günlerde etkili olan kar yağışı ve tipi, özellikle doğu illerinde gündelik yaşamı olumsuz etkilemiştir. Tunceli ve bölge illerinde 24 saati aşan ve bir haftadır devam eden elektrik arıza ve kesintilerinin bölge halkının ısınma, haberleşme gibi temel ihtiyaçlarını karşılama konusunda yaşattığı mağduriyet, elektrik dağıtım firmalarının teknik hizmet yeterliliği konusundaki tartışmaları gündeme getirmiş olup, bu konudaki şikayetler tarafımıza da iletilmiştir.
AKP hükümetlerince, kayıp ve kaçak oranlarını düşürmek iddiasıyla özelleştirilen elektrik dağıtımında, geride kalan süreçte kayıp kaçak oranlarında azalma yaşanmazken, elektrik üretim maliyetlerinde de öngörülen düşüş sağlanamamış ve şirketlerin yurttaşlara sunduğu hizmet sorgulanır duruma gelmiştir.

Bu bağlamda;

 

1-     Son bir haftalık süreçte, doğu illerinde ve özellikle Tunceli'de 24 saati aşan elektrik kesintilerinin yaşanması ve bu konuda bölge halkının yaşadığı mağduriyet, bakanlığınızın gündeminde midir? Bu sorunun çözümüne dönük elektrik dağıtım şirketleri ile bir koordinasyon çalışması yürütülmekte midir?

 

2-     Hükümetin  enerji politikaları ve gerçekleşen yatırım harcamaları sistemin iyileştirilmesinde herhangi bir yarar sağlamış mıdır? Eğer böyle ise elektrik kesintisi sürelerinde bir iyileşme görülememesinin sebebi nedir?

 

3-     Elektrik dağıtım şirketlerinin hizmet kalitesi, müşteri memnuniyeti ve alt yapı yeterliliği anlamında, bakanlığınızca yasal ve teknik denetimler yapılmakta mıdır? Bunlar hangi sıklıkta ve ne şekilde gerçekleşmektedir?

 

4-     Söz konusu olumsuzluklar, elektrik dağıtım şirketindeki personel eksikliği ve alt yapı yetersizliğinden mi kaynaklıdır? Önümüzdeki dönemde yaşanması muhtemel elektrik arıza ve kesintilerine karşın gerekli önlemler alınarak, personel takviyesi yapılacak mıdır?

 

5-     Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan elektrik dağıtım hizmetini yürüten Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. Çözüm Merkezi ve Arıza İhbar birimine gelen şikayetlerin takibi ve bunlara müdahale durumlarının denetimi noktasında bakanlığınızca bir çalışma yürütülmekte midir?"

 

Yorumlar (0)