banner758

CHP’li Şaroğlu, ‘Şaibeli’ mülakat iddialarını Meclis’e taşıdı

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'ne personel alımı için yapılan mülakat sınavına şaibe karıştığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Vekil Haberleri 23.11.2021, 12:53
CHP’li Şaroğlu, ‘Şaibeli’ mülakat iddialarını Meclis’e taşıdı

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Tunceli Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü'ne personel istihdamı için düzenlenen mülakat sınavına şaibe karıştığı ve kazanacakların listesinin Tunceli Ak Parti İl Başkanı tarafından verildiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan Şaroğlu, “Söz konusu mülakat sınavını kazanacak adayların isim listesinin Tunceli AK Parti İl Başkanı tarafından verildiği iddiaları doğru mudur” diye sordu. 

CHP’li Şaroğlu, soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

  1. Söz konusu mülakat sınavını kazanacak adayların isim listesinin Tunceli AK Parti İl Başkanı tarafından verildiği iddiaları doğru mudur? 

 

  1. Güvenlik Görevlisi ve Çevre Temizliği personeli istihdamı için düzenlenen mülakat sınavı kayıt altına alınmış mıdır, tutanak vb. herhangi bir belge tutulmuş mudur? Yok ise bunun sebebi nedir? 

 

  1. Mülakat sınavı hangi bilimsel kriterlere göre yapılmıştır? İstihdam edilecek kişilere karar verecek olan Komisyon Heyeti seçimi neye göre belirlenmiştir? 

 

  1. Söz konusu mülakat sınavında, kimi adayların büyük miktarda paralar karşılığında işe alındığı iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? 

 

  1. AK Parti'lilerin referans olduğu adayları kayırarak, partizanca bir tutum sergiledikleri iddia edilen Komisyon Heyeti hakkında idari bir soruşturma başlatılacak mıdır? 

Yorumlar (0)