banner758

CHP’li Şaroğlu, Deprem konutlarının akıbetini sordu

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Elazığ depreminde evleri ağır hasar gören Tunceli’deki depremzedeler için inşa edilecek olan konut projelerinin akıbetini Bakan Kurum’a sordu.

Vekil Haberleri 27.07.2021, 11:55
CHP’li Şaroğlu, Deprem konutlarının akıbetini sordu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sunan Milletvekili Şaroğlu, “Hak sahibi depremzedeler için hayata geçirilecek olan konutların ihale sürecine ilişkin takvim ne şekildedir. Depremzede ailelere evleri ne zaman teslim edilecektir” diye sordu.

 CHP’li Şaroğlu, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi;

 “24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen Tunceli’nin Mazgirt, Pertek ve Merkez ilçelerine bağlı köylerdeki evleri ağır hasar gören depremzede aileler için inşa edilen prefabrik konut projeleri, yüzölçümlerinin yetersiz olması ve ilimiz mevsim koşulları sebebiyle depremzede ailelerin ihtiyacını tam olarak karşılayamadığı gibi hak sahibi depremzedeler için inşa edilecek olan yeni konut projelerinin teslim edilme süreciyle ilgili herhangi bir gelişme olmadığı bilinmektedir.

Buna göre ;

1-     İlimiz, Mazgirt, Pertek ve Merkez ilçelerine bağlı köylerdeki evleri ağır hasar gören depremzede aileler için inşa edilecek olan yeni konut projelerinin teslim edilme sürecindeki son durum nedir?

 

2-     Depremzede aileler için inşa edilen prefabrik konutlar, gerek çetin kış koşullarında gerekse de yaz aylarında vatandaşların mağduriyetini bir kat daha arttırmıştır. Buna karşın, yeni konut proje ihalesinin Mayıs ayında yapılacağı ve Ekim ayında teslim edileceği işaret edilmesine rağmen bu konuda neden bir gelişme olmamıştır?

 

3-     Hak sahibi depremzedeler için hayata geçirilecek olan konutların ihale sürecine ilişkin takvim ne şekildedir? Depremzede ailelere evleri ne zaman teslim edilecektir?

 

4-     Depremin ardından ikinci kışı karşılayacak olan depremzedelerin bir kez daha mağdur olmaması adına bu süreci hızlandırmayı düşünüyor musunuz?

Yorumlar (0)